Skip to main content

Τσογκαρλίδης: Νίκη της λογικής η αλλαγή στον σχεδιασμό για τη λεωφόρο Παπανικολάου

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Π. Τσογκαρλίδης κάνει λόγο για νίκη της λογικής και της πίεσης που ασκήθηκε προς τη διοίκηση

Την αλλαγή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την υλοποίηση του έργου της κατασκευής αποχετευτικού δικτύου για τον Χορτιάτη και το Ασβεστοχώρι σχολιάζει σε ανάρτησή του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Πάρης Τσογκαρλίδης.

Διαβάστε: Άλλαξε ο σχεδιασμός για τη λεωφόρο Παπανικολάου - Ανοιχτό ένα ρεύμα για όλα τα οχήματα

Κάνει λόγο για νίκη της λογικής και της πίεσης που ασκήθηκε προς τη διοίκηση του δήμου. Σημειώνει, ωστόσο, ότι «ο Δήμος όφειλε να προλάβει και επέμεινε σε έναν λανθασμένο σχεδιασμό. Το ποιος φέρει την ευθύνη θα το δούμε στη συνέχεια».

Ο κ. Τσογκαρλίδης τονίζει ότι «η κινητοποίηση των πολιτών και η αντίδραση της κοινωνίας οδήγησαν στη μείωση της ταλαιπωρίας, προκάλεσαν την ένταση του ενδιαφέροντος του Δήμου για το θέμα και τελικά οι εργασίες θα υλοποιηθούν, δίχως περιττούς αποκλεισμούς».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Τσογκαρλίδη:

Η αλλαγή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την κατασκευή του απολύτως απαραίτητου και μεγάλου έργου της κατασκευής αποχετευτικού δικτύου για τον Χορτιάτη και το Ασβεστοχώρι είναι μια νίκη της λογικής.

Είναι μια νίκη επίσης της πίεσης που ασκήθηκε στη διοίκηση του Δήμου, από όσους βλέπαμε το παράλογο του αποκλεισμού του δρόμου από την κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά κι από όσους πολίτες διαμαρτυρήθηκαν πριν την έναρξη των εργασιών και κυρίως από όσους βίωσαν την ταλαιπωρία κατά την έναρξή τους.

Ο Δήμος άκουσε κι αυτό είναι το θετικό. Ο Δήμος όφειλε όμως να προλάβει και επέμεινε σε έναν λανθασμένο σχεδιασμό. Το ποιος φέρει την ευθύνη θα το δούμε στη συνέχεια.

Σημασία έχει το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα είναι ότι η κινητοποίηση των πολιτών, η αντίδραση της κοινωνίας, οδήγησε στη μείωση της ταλαιπωρίας, προκάλεσε την ένταση του ενδιαφέροντος του Δήμου για το θέμα και τελικά οι εργασίες θα υλοποιηθούν, δίχως περιττούς αποκλεισμούς και με την παροχή της δυνατότητας πρόσβασης και επικοινωνίας σε όλους, έστω και όχι απρόσκοπτα. Και παράλληλα, με τη λύση που εκ των υστέρων υιοθετήθηκε το έργο θα μπορεί να ολοκληρωθεί.

Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Ας γίνει μάθημα στη διοίκηση του Δήμου, ώστε την επόμενη φορά να μην έχουμε φαινόμενα προχειρότητας, μόνο και μόνο για να διευκολύνουμε ορισμένους, χωρίς να μας ενδιαφέρει η επιβάρυνση του κοινωνικού συνόλου.

Υ.Γ.: Για όσους έσπευσαν να αποδώσουν στείρα αντιπολιτευτικά κίνητρα στην ανάδειξη του θέματος από μέρους μου, καλό είναι να μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Η άσκηση κριτικής είναι υποχρέωσή μου εκ του ρόλου μου ως Δημοτικού Συμβούλου, όπως υποχρέωσή μου είναι να ενδιαφέρομαι για τα έργα στον Δήμο μας εκ του ρόλου μου ως ενεργού πολίτη. Όποιος επισημαίνει προβλήματα και ασκεί κριτική δεν κάνει αντιπολίτευση (στοιχειώδες). Παγίως με ενδιαφέρει το κοινωνικό σύνολο και ο πολίτης. Και κυρίως με ενδιαφέρει η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη ως ανεξάρτητο πλέον Δημοτικό Σύμβουλο. Όσο για τις “αιχμές” του αρμόδιου Αντιδημάρχου περί της πορείας του συγκεκριμένου έργου επί των ημερών μου ως Αντιδημάρχου θα του συστήσω να συζητήσει με τους επικεφαλής της διοίκησης τους λόγους για τους οποίους από κοινού φτάσαμε στο σημείο να συζητούμε ακόμη και την έκπτωση του αναδόχου, ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος για την καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου. Σε άλλη περίπτωση δικαιούμαι να εκλάβω τις αιχμές του ως αστειότητες ή δολιότητες.