Skip to main content

TV100: Ενημέρωση και ψυχαγωγία στο ρυθμό του «Μένουμε σπίτι»

Η δημοτική τηλεόραση συνεχίζει να προβάλει το προσαρμοσμένο στις συνθήκες πρόγραμμα της δίνοντας έμφαση στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία.

Η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100 συνεχίζει με ένα πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο και ιδιαίτερα δημιουργικό στο πνεύμα του «Μένουμε σπίτι» προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορωνοϊού, προϊόν συνεργασίας με φορείς όπως το NOESIS αλλά και τις Αντιδημαρχίες και τους εθελοντές του δήμου Θεσσαλονίκης.

Κύρια χαρακτηριστικά η ενημέρωση, η εκπαίδευση, η ψυχαγωγία σε ένα πρόγραμμα που μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσα από τους δέκτες σας στην Κεντρική Μακεδονία αλλά και σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την ιστοσελίδα www.fm100.gr  

Στο πνεύμα αυτό, η ενημέρωση προσαρμοσμένη στα τρέχοντας δεδομένα, καλύπτει και παρουσιάζει όλες τις εξελίξεις με όλο το δημοσιογραφικό και τεχνικό δυναμικό της, σε ένα Δελτίο Ειδήσεων στις 12 το μεσημέρι και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων, πλούσιο σε ύλη, στις 7.30 το απόγευμα. Στις 4 το μεσημέρι η δίωρη έκτακτη Ενημερωτική Εκπομπή που φιλοξενεί πρόσωπα της επικαιρότητας, αλλά και γιατρούς, ψυχολόγους, παιδαγωγούς, ανθρώπους του πολιτισμού, καλλιτέχνες κ.ά.  

Σε αυτό το πλαίσιο είναι σε εξέλιξη το πρότζεκτ «Επικοινωνία αγάπης» σύμφωνα με το οποίο οι τηλεθεατές μπορούν να στέλνουν βίντεο – μήνυμα αγάπης στον παππού και τη γιαγιά, μέσα από την TV100! Η TV 100 μεταφέρει τα μηνύματα αγάπης των θεατών στους παππούδες και τις γιαγιάδες. «Σε μία περίοδο που η επαφή με τους δικούς μας ανθρώπους είναι περιορισμένη και η συλλογική απόφασή μας είναι να προστατεύσουμε τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας, ο δημοτικός τηλεοπτικός σταθμός TV100 ρίχνει γέφυρες επικοινωνίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Κάθε οικογένεια μπορεί να στείλει το βίντεό της στο tv100project@gmail.com με τους χαιρετισμούς και τις ευχές στους παππούδες και τις γιαγιάδες, σε συγγενείς και ηλικιωμένους. Η TV100, μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες αλλά και μέσα από το διαδίκτυο (https://www.fm100.gr/live/tv100) θα προβάλει όλα τα βίντεο στο πλαίσιο εκπομπής στο ημερήσιο πρόγραμμά της και με τον τρόπο αυτό, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΥΓΙΕΙΣ αλλά δεν χάνουμε την επικοινωνία.

Αναλυτικά οι εκπομπές:

«Στα θρανία με την TV100» | κάθε μέρα στις 14.00 (διάρκεια 90’)

Έχοντας ξεκινήσει τα φροντιστηριακά μαθήματα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που φέτος δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις από τις 14 Μαρτίου, συνεχίζει αδιάλειπτα από τη Δευτέρα 6 Απριλίου να βρίσκεται στο πλευρό των μαθητών και των οικογενειών τους. Είναι μια πρωτοβουλία της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φροντιστών Βορείου Ελλάδος, η οποία ελήφθη κατόπιν της απόφασης της Ελληνικής Κυβέρνησης για αναστολή της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών μονάδων, σχολείων και φροντιστηρίων. Κάθε μάθημα θα έχει διάρκεια 90 λεπτών.

Το πρόγραμμα της εβδομάδας έχει ως εξής:

  • Δευτέρα 6/4: Μαθηματικά
  • Τρίτη 7/4: Αρχαία
  • Τετάρτη 8/4: Έκθεση
  • Πέμπτη 9/4: Πληροφορική
  • Παρασκευή 10/4: Φυσική

«Σαν το σπίτι δεν έχει!» | κάθε μέρα στις 9.30 π.μ.

Το σύνθημα γίνεται πράξη και η Δημοτική Τηλεόραση σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης (αντιδημαρχίες Παιδείας και Αθλητισμού) παρουσιάζει ένα πρόγραμμα ψυχαγωγίας ειδικά προσαρμοσμένο στη ανάγκη να μείνουμε σπίτι για να νικήσουμε τον κορωνοϊό! Ένα πρόγραμμα παραγωγής της TV100 με πολλές όμορφες εκπλήξεις που αποδεικνύουν ότι… σαν το σπίτι δεν έχει!

Επαγγελματίες γυμναστές επιμελούνται ένα πρόγραμμα για γυμναστική στο σπίτι, ειδικοί ψυχολόγοι δίνουν τις δικές τους συμβουλές για να μείνουμε ακμαίοι και δημιουργικοί, καλλιτέχνες δημιουργούν και επικοινωνούν μέσω του διαδικτύου, ενώ επώνυμοι Θεσσαλονικείς διαβάζουν παραμύθια για παιδιά!

Το πρόγραμμα των αναγνώσεων έχει ως εξής:

  • Δευτέρα 6/4: Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, «To Μπαουλάκι της αγάπης», Ζωής Σ. Κοντογιάννου, εικον. Ιφιγένεια Σιδέρη, εκδ. iWrite
  • Τρίτη 7/4: Δρόσος Τσαβλής, Πνευμονολόγος / Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, «Ασπρόμαυρες Χρωματοϊστορίες, Μαρίας Θανοπούλου, εικον. Μαρία Καντεράκη, εκδ. Μαλλιάρης Παιδεία
  • Τετάρτη 8/4: Βούλα Παπατσιφλικιώτη, συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, «Μάθε τον φόβο να νικάς», Παπατσιφλικιώτη Βούλα, εικον. Διονύση Καραβίας, εκδ. Ελκυστής
  • Πέμπτη 9/4: Ιωάννα Σπανού, Πρόεδρος Δημοτικού Βρεφοκομείου «Ο Άγιος Στυλιανός», «Η Νέρα, η τύχη και μια ζωή σαν παραμύθι», Μαρίας Πανάγια, Δημήτρης Παπαμηνάς, εκδ. Θερμαϊκός
  • Παρασκευή 10/4: Ειρήνη Ούστογλου, Χειρουργός Οφθαλμίατρος, «Ο Λούπη πυγολαμπίδας και το φως του Φεγγαριού», Δήμητρας Στεφανίδου, εικον. Ελένα Γρίβα, εκδ. iWrite

«Ταξίδι στη γνώση» | κάθε μέρα στις 9.00, στις 12.45 και στις 19.20, τα Σαββατοκύριακα στις 20.20

Ο Οδυσσέας, η Ζωή και ο νεαρός επιστήμονας Dr Noesis έρχονται στην TV100 για να ανακαλύψουμε όλοι μαζί, μικρά και μεγάλα παιδιά, επιστημονικές αρχές μέσα από την έρευνα!

Ένα «Ταξίδι στη γνώση» με μία σειρά από ταινίες κινουμένων σχεδίων, οι οποίες απεικονίζουν με μορφή comics αυτοτελείς εκπαιδευτικές ιστορίες, σχετικές με θέματα επιστήμης και τεχνολογίας δημιούργησε το ΝΟΗΣΙΣ και προβάλλεται από την TV100. Η σειρά αποτελείται από 50 επεισόδια και η θεματολογία καλύπτει πέντε βασικούς άξονες: Επιστήμες, Εφευρέσεις, Διάστημα, Περιβάλλον και Υγεία.

Πρόκειται για μια σημαντική εκπαιδευτική πρωτοβουλία και σύμπραξη του ΝΟΗΣΙΣ με τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης.

Η σειρά προβάλλεται τις καθημερινές στις 9.00, στις 12.45 και στις 19.20 και τα Σαββατοκύριακα στις 20.20

«Στην καραντίνα με τη Χριστίνα» με τη Χρ. Κανατάκη | κάθε μέρα στις 15.30

«Στην καραντίνα με τη Χριστίνα» είναι ο τίτλος της νέας εκπομπής της TV100 στα χρόνια του κορωνοϊού που ξεκινά από τη Δευτέρα στις 15.30’. Ένα… οικειακό πρότζεκτ για να παραμείνουμε πνευματικά υγιείς, επαγγελματικά ακμαίοι και κυρίως σπίτι, το οποίο δημιουργεί και παρουσιάζει η Χριστίνα Κανατάκη.

Όσοι επιλέξετε να… μείνετε «Στην καραντίνα με τη Χριστίνα» θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε βιντεάκια που αναρτούν στα social media ηθοποιοί, μουσικοί και λοιποί καλλιτέχνες, διάσημη και άσημοι, από της Λυρικής μέχρι της… εμπειρικής, σχολιασμένα με τον ξεχωριστό τρόπο της Χριστίνας Κανατάκη.

Η εκπομπή θα μεταδίδεται καθημερινά στις 3.30 το μεσημέρι στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης.

De Profundis | κάθε Παρασκευή στις 22.00

De profundis (Εκ βαθέων), μια εκπομπή που ασχολείται με  θεματικές που άπτονται της ανθρώπινης ύπαρξης μέσα από τα γνωστικά πεδία της τέχνης, της επιστήμης, της φιλοσοφίας, της πολιτικής και της θρησκείας. Στην επιμέλεια και παρουσίαση του De profundis, η δημοσιογράφος Μαρία Αναγνωστίδου, υποδέχεται στην 90λεπτης διάρκειας εκπομπή, τον κεντρικό καλεσμένο, για να προσεγγίσουν από κοινού το εκάστοτε θέμα. Πανεπιστημιακοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πλαισιώνονται από δημοφιλήπρόσωπα διαφόρων ειδικοτήτων που μοιράζονται προσωπικές εμπειρίες ή σκέψεις τους πάνω στο θέμα. Παραπομπές σε κείμενα στοχαστών, συγγραφέων, καλλιτεχνών, μέσα από εικόνες, βοηθούν στην πρόοδο της συζήτησης και στην τεκμηρίωση των θεμάτων που απασχολούν τους συνομιλητές.