Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021
x

ΤΖΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΒΓΑΛΑΝ ΕΡΓΟ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Έργο ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της Χαριλάου απεντάχθηκε από το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου καταγγέλλει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος

Έργο ανάπλασης, βαρύνουσας σημασίας για τις οικογένειες και τους κατοίκους της Χαριλάου, απεντάχθηκε από το Τεχνικό Πρόγραμμα 2020 του δήμου Θεσσαλονίκης, με απόφαση του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, καταγγέλλει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Σάκης Τζακόπουλος.

Πρόκειται για το έργο «διάνοιξη – κατασκευή των οδών Αναξιμάνδρου και Βεργίνας» το οποίο δεν εντάσσεται ούτε στο υπό ψήφιση Σχέδιο Τεχνικού Προγράμματος που αναμένεται να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, 30 Νοεμβρίου 2020.

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο έργο είχε συμπεριληφθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα Ανάπλασης, με συνολική κατανομή έως το 2020 και ποσό μελέτης 3.206.000 ευρώ, ανακλήθηκε, με την αόριστη υπόσχεση ότι θα συμπεριληφθεί σε άλλες μελέτες της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Πρόκειται για μία απόφαση που θέτει σε αμφιβολία τη δέσμευση του δήμου για την υλοποίηση του έργου, που είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής», τόνισε ο κ. Τζακόπουλος.

Η ανάπλαση, αφορά ουσιαστικά στο οικοδομικό τετράγωνο που εμπεριέχει το 29ο δημοτικό σχολείο, το 25ο νηπιαγωγείο, το 2ο γυμνάσιο Χαριλάου και το 31ο ΓΕΛ. Αναπτύσσοντας τους λόγους που κάνουν «ιδιαίτερα σημαντική την υλοποίησή του», ο κ. Τζακόπουλος εξήγησε ότι: «Τα παιδιά μας αναγκάζονται να περάσουν από επικίνδυνα και σκοτεινά σημεία για να μπορέσουν να πάνε στο σχολείο τους. Καθημερινώς δηλαδή, θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να έχουν πρόσβαση στο αγαθό της εκπαίδευσης. Πρόκειται για μία απρέπεια που πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα και να δοθεί άμεσα λύση σε ένα πάγιο αίτημα γονέων και κατοίκων της περιοχής. Όντας κι εγώ γονέας που αναγκαζόμουν να περιμένω να σχολάσουν τα παιδιά μου για να τα γυρίσω στο σπίτι με ασφάλεια, ακόμα και μέρα μεσημέρι, αναγνωρίζω και συμμερίζομαι την αγωνία και αγανάκτηση των πολιτών που ζητούν από τη διοίκηση του δήμου να δώσει λύση σ’ ένα χρόνιο πρόβλημα. Πρόθεσή μου είναι να επαναφέρω το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, έως ότου δοθεί μία απάντηση για την υλοποίηση του έργου, με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα».

«Μισό μέτρο πεζοδρόμιο!»

Παράλληλα, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος «έφερε» στο δημοτικό συμβούλιο ακόμα ένα σημαντικό θέμα, όπως το χαρακτηρίζει, «που η διοίκηση δείχνει να αμελεί», και αφορά στην επέκταση της οδού Παπαναστασίου, στο ύψος του κόμβου με την οδό Υψηλάντου. Όπως τόνισε: «Δεν είναι δυνατόν να μην προβαίνουμε σε απλές ενέργειες που θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση της περιοχής. Οι απαιτούμενες απαλλοτριώσεις του κόμβου Υψηλάντου με Παπαναστασίου, ολοκληρώθηκαν, με τον επαναχαρακτηρισμό των εκτάσεων το 2016;», διερωτήθηκε ο κ. Τζακόπουλος, χωρίς να λάβει καμία απάντηση από τη διοίκηση.

Εξήγησε δε ότι «με την απαλλοτρίωση των 3-4 ιδιοκτησιών που εμποδίζουν τη διάνοιξη της Παπαναστασίου, θα μπορέσει να γίνει η επέκταση και να δοθεί ανάσα σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή, στα ανατολικά της πόλης και θα αλλάξει την φυσιογνωμία της».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Τζακόπουλο, στο συγκεκριμένο σημείο, η διοίκηση έχει προχωρήσει «σε παρεμβάσεις που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των πολιτών, αντί να τη διευκολύνουν». «Αποτελεί προσβολή για τους δημότες να προχωρά η διοίκηση στην υλοποίηση έργου που στην ουσία δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που πάει να λύσει. Μιλώ για το έργο που αφορά στην κατασκευή τμημάτων πεζοδρομίου και τοποθέτησης φωτισμού στην παραπάνω περιοχή. Κατασκευάσατε μισό μέτρο πεζοδρομίου σε πλάτοςκαι στη μέση τοποθετήσατε κολώνα φωτισμού, χωρίς κανένας να παρατηρήσει ότιγίνεται αδύνατη ακόμη και η διέλευση πεζών, πόσο δε μάλλον γονέων που πηγαίνουν βόλτα το παιδί τους με το καρότσι ή ενός ανθρώπου με κινητικά προβλήματα», κατέληξε ο κ. Τζακόπουλος ζητώντας από τις αρμόδιες υπηρεσίες να επιληφθούν του θέματος.

Οι φωτογραφίες που παραθέτει ο κ. Τζακόπουλος:

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ