Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021
x

ΤΖΑΝΑΚΗΣ: ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟΨΗΦΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΘΑΝΑΤΩΝ

Ο καθηγητής προέβλεψε ότι ο ημερήσιος αριθμός θανάτων τον Ιούλιο θα είναι μονοψήφιος αν η επισημιολογική κατάσταση εξελιχθεί με καλούς ρυθμούς.

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα εξελίσσονται καλά και φαίνεται ότι βρισκόμαστε στο ευμενές σενάριο», τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχει προχωρήσει αρκετά ο εμβολιασμός στις μικρότερες ηλικιακές ομάδες οι οποίες είναι και οι πιο ενεργές επαγγελματικά και κοινωνικά και μέσω αυτών υπήρχε η μεγαλύτερη διασπορά του ιού.

Προέβλεψε δε ότι στις αρχές ή στα μέσα Ιουλίου, ο ημερήσιος αριθμός θανάτων θα είναι μονοψήφιος αν τα πράγματα συνεχίσουν να εξελίσσονται με τους ίδιους ρυθμούς.

Ερωτηθείς για τη δήλωση του αξιωματούχου του ΕΜΑ, Μάρκο Καβελέρι, ο οποίος είπε ότι θα πρέπει να σταματήσει ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca, τόνισε ότι αυτό είναι προσωπική του άποψη κι όχι θέση του οργανισμού και σε κάθε περίπτωση τα οφέλη από τον εμβολιασμό είναι ασύγκριτα περισσότερα από τις ελάχιστες περιπτώσεις παρενεργειών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ