Skip to main content

Τζανακόπουλος: Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί περαιτέρω το 2020

Ο υπουργός Επικρατείας εξαπέλυσε πυρά κατά Σαμαρά - Βενιζέλου λέγοντας πως εκείνοι ήταν που μοίραζαν φοροελαφρύνσεις λίγο πριν τις εκλογές.

Απάντηση στους ισχυρισμούς πως η μείωση του ΕΝΦΙΑ θα ισχύσει μόνο για το 2019 για προεκλογικούς λόγους έδωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημειώνοντας πως το 2020 θα μειωθεί περαιτέρω.

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Kontra News», σημειώνοντας πως «ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί για το 2019, θα τον μειώσουμε περαιτέρω και το 2020 διότι είμαστε σε θέση να υλοποιήσουμε ένα σχέδιο για τα επόμενα χρόνια το οποίο θα ενισχύει την ανάπτυξη, δεν θα φορτώνει νέα ελλείμματα στις πλάτες της χώρας και θα εξασφαλίζει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στις απαραίτητες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης στον τόπο».

Ο κ. Τζανακόπουλος εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου λέγοντας πως εκείνοι ήταν που μοίραζαν φοροελαφρύνσσεις λίγο πριν τις εκλογές, την ώρα που η χώρα συμπλήρωνε έξι χρόνια ύφεσης και τα ταμεία είχαν στερέψει.

Τόνισε ακόμη πως «η αποτροπή της περικοπής των συντάξεων, η επαναφορά της ισχύος των συλλογικών διαπραγματεύσεων, οι αυξήσεις μισθών που είδαν χιλιάδες εργαζόμενοι με τις επεκτάσεις των κλαδικών συμβάσεων, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες και νέους επιστήμονες, η μείωση του ΕΝΦΙΑ ως και 30% για τη λαϊκή κατοικία αλλάζουν ήδη την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων».

Σε ερώτηση για τα χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, σημείωσε ότι «οι δημοσκόποι του συστήματος προσπαθούν να μειώσουν την ψαλίδα για να αποφύγουν τον απόλυτο εξευτελισμό τους όταν μιλήσουν οι πολίτες στο τέλος της τετραετίας».

Καταλόγισε ακόμη ακροδεξιά ρητορική στη ΝΔ, ενώ αναφερόμενος στις καταλήψεις σε σχολεία για το Σκοπιανό, είπε ότι «εγώ δεν θα κουνήσω το δάχτυλο στον 16χρονο που θεωρεί -δίχως να έχει μελετήσει στην πραγματικότητα- τη Συμφωνία των Πρεσπών, απαράδεκτη, από τη στιγμή που εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του ελληνικού λαού, κάνουν ακριβώς το ίδιο και επαναλαμβάνουν στη δημόσια σφαίρα απόψεις ακραίες, ατεκμηρίωτες, παραληρηματικές».