Skip to main content

Τζήμερος: «Πολιτική κότας» από τον Ευάγγελο Αποστολάκη

Ήταν τερατώδης η γκάφα του Αποστολάκη, να λέει δημοσίως τέτοια πράγματα. Είναι ενδεικτική, του ποιοι επιλέγονταν από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Τζήμερος.

«Αυτή είναι η πολιτική της κότας και επειδή ενδεχομένως είναι εντολές από τη Δύση, μπορεί να είναι η πολιτική της φραγκόκοτας», τόνισε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Radio North 98 της Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή του Βαγγέλη Μωυσή «Βόρειος Αντίκτυπος», ο πρόεδρος του κόμματος Δημιουργία Ξανά, Θάνος Τζήμερος, σχολιάζοντας, τις δηλώσεις του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη.

Ο κ. Αποστολάκης, σε τηλεοπτική συνέντευξη σήμερα το πρωί, αναφέρθηκε στις προκλήσεις, στις δυσκολίες και στους κινδύνους που αντιμετώπισε κατά την διάρκεια της θητείας του στο υπουργικό αξίωμα λέγοντας μεταξύ άλλων πως θα μπορούσαν να υπάρξουν πολλά Ίμια τα οποία αποφεύχθηκαν γιατί η ελληνική πλευρά δεν αντιδρούσε.
 
«Ήταν τερατώδης η γκάφα του Αποστολάκη, να λέει δημοσίως τέτοια πράγματα και είναι ενδεικτική, του ποιοι επιλέγονταν από τον ΣΥΡΙΖΑ για αυτές τις θέσεις» υπογράμμισε ο κ. Τζήμερος.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του κόμματος Δημιουργία Ξανά  Θάνος Τζήμερος δήλωσε: «Ένα κράτος για να είναι δυνατό και στον στρατιωτικό τομέα πρέπει να είναι δυνατό στον οικονομικό. Εάν κάνει η Ελλάδα το δεύτερο βήμα, το πρώτο το κάνει ο Ερντογάν και στέλνει ένα γεωτρύπανο και λέει εγώ θα τρυπάω μέσα στη μούρη σου, κανονικά θα έπρεπε να το βυθίσουμε. Ποιο θα ήταν το επόμενο βήμα; Είναι μία παρτίδα σκάκι δεν σκέφτεσαι την επόμενη κίνηση, σκέφτεσαι σε βάθος έξι-εφτά κινήσεων για να είσαι καλός παίχτης. Την παρτίδα την παίζεις δημόσια αλλά το τι σκέφτεσαι δεν το λες δημόσια. Ήταν τερατώδης γκάφα του Αποστολάκη  και είναι ενδεικτική του ποιοι επιλέγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ για αυτές τις θέσεις».

Και συνέχισε: «Θες να είσαι σεβαστός στους φίλους και τρομερός στους εχθρούς; Πρέπει να έχεις ισχυρή οικονομία η οποία θα χρηματοδοτεί το στρατό, θα μπορεί να επιβάλλει την άποψή σου κι αυτό δεν εξαρτάται από το μέγεθος. Το Ισραήλ  είναι περίπου σαν την Πελοπόννησο, αλλά δεν τολμά κανένας να του κουνηθεί» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης μετά και τις εξαγγελίες της ΔΕΘ ο Θάνος Τζήμερος δήλωσε: «Μετά από το σοκ που όλοι έχουμε υποστεί πέντε χρόνια με αυτή την συμμορία των φρενοβλαβών, το να βλέπεις φυσιολογικούς ανθρώπους να μιλάνε φυσιολογικά να συνεννοούνται και να δείχνουν πως έχουν τουλάχιστον επίγνωση των προβλημάτων είναι ανακούφιση σε επίπεδο αισθητικής, διότι στην πολιτική δεν μετρούν οι προθέσεις αλλά το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα δεν μπορεί να επιτευχτεί όσο διατηρείται ο μηχανισμός, ο οποίος υπήρχε και επί ΣΥΡΙΖΑ  και επί ΠΑΣΟΚ και επί Νέας Δημοκρατίας. Ο μηχανισμός είναι παράκεντρα εξουσίας τα οποία εμποδίζουν την Κυβέρνηση να κάνει το παραμικρό».