Skip to main content

Τζιτζικώστας και Ζέρβας κλείνουν τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης

Η επιστολή Ζέρβα και Τζιτζικώστα στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά για το κλείσιμο της Νέας Παραλίας, στη Θεσσαλονίκη.

Επιστολή στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά για το κλείσιμο της Νέας Παραλίας αποστέλλουν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Μέσω της επιστολής ζητούν να εκδοθεί υπουργική απόφαση για την απαγόρευση κυκλοφορίας στο παραλιακό μέτωπο από αύριο το μεσημέρι.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας σύσκεψη στο δημαρχειακό μέγαρο με πρωτοβουλία του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Λάζαρο Μαυρόπουλο, παρουσία επικεφαλής των Αστυνομικών Διευθύνσεων καθώς και του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρη Δαγκλή και του προϊσταμένου της Δημοτικής Αστυνομίας Πέτρου Παπαφίλη. 

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τις εικόνες με τον κόσμο να κυκλοφορεί το απόγευμα της Δευτέρας στο παραλιακό μέτωπο (δείτε εδώ)

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός εμφανίζεται θετικός στην έκδοση της υπουργικής απόφασης για το λουκέτο στη Νέα Παραλία, το συντομότερο δυνατό, ακόμα και την Τρίτη.

Στην επιστολή ο δήμαρχος και ο περιφερειάρχης ζητούν να απαγορευτεί η κυκλοφορία στη Νέα Παραλία από το Μέγαρο Μουσικής έως τον Λευκό Πύργο από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 14.00 έως τις 22.00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 8.00 έως τις 24.00.

Με την έκδοση της υπουργικής απόφασης, η αστυνομία θα τοποθετήσει κιγκλιδώματα στο παραλιακό μέτωπο και τις ανάλογες σημάνσεις. Σε περίπτωση παραβίασης του μέτρου, θα βεβαιώνεται στους παραβάτες πρόστιμο 150 ευρώ. Από την Τρίτη άντρες της Δημοτικής Αστυνομίας και της Ελληνικής Αστυνομίας θα ενημερώνουν τους πολίτες για την απόφαση.

Την κοινή απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης για να κλείσει από αύριο το μεσημέρι και για όσο διάστημα χρειαστεί η παραλία της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε με μια λακωνική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Μετά τις σημερινές εικόνες από τη γεμάτη Παραλία της Θεσσαλονίκης το κλείσιμό της είναι μονόδρομος. Συμφωνήσαμε με τον δήμαρχο Konstantinos Zervas να προχωρήσουμε στο μέτρο αυτό με ισχύ από αύριο το μεσημέρι. Χρέος μας να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να διαφυλάξουμε την υγεία των συμπολιτών μας», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Τζιτζικώστας.