Skip to main content

Τζόκοβιτς: Ήμουν κουρασμένος στο τρίτο σετ - Ζητώ συγγνώμη από όλους

Ο κορυφαίος τενίστας μίλησε για τον τελικό του Serbia Open, όπου και ηττήθηκε με 2-1 σετ από τον Αντρέι Ρούμπλεφ - Ζήτησε συγγνώμη για την απόδοσή του

Τα θετικά από την ήττα του στον τελικό του τουρνουά του Βελιγραδίου από τον Αντρέι Ρούμπλεφ θέλει να κρατήσει ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος στις δηλώσεις που έκανε στα ΜΜΕ της πατρίδας του ζήτησε συγγνώμη από τους συμπατριώτες του για την εξέλιξη που είχε ο αγώνας με τον Ρώσο, ωστόσο, αναφέρθηκε και στην θετική πλευρά των πραγμάτων επισημαίνοντας πως «οι νίκες μου πριν τον τελικό θα μου δώσουν αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.»

Μόλις στο τρίτο του τουρνουά μέσα στο 2022 έλαβε μέρος ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, ο οποίος εξακολουθεί να προετοιμάζεται για το Roland Garros, όπου θα επιδιώξει να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Στον τελικό του Serbia Open ηττήθηκε με 2-1 σετ από τον Αντρέι Ρούμπλεφ, με την εικόνα του στο τρίτο να ήταν αποκαρδιωτική (6-0). Ο Νολε παραδέχθηκε: «Έπαιξα στον τελικό μπροστά στους συμπατριώτες μου και πρέπει να εστιάσω στα θετικά σημεία. Έμεινα από δυνάμεις στο τρίτο σετ και ήταν κρίμα που δεν ήμουν σε θέση να δώσω μεγαλύτερη μάχη για να πάρω το ματς. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Αντρέι για μια ακόμη σπουδαία εβδομάδα. Αναμφισβήτητα ανήκει στους κορυφαίους τενίστες στον κόσμο», είπε αρχικά ο 34χρονος και συνέχισε:

«Μπορεί να είχα αποκλειστεί από το πρώτο του ματς. Μετά από 4 δύσκολα ματς των τριών σετ αυτό που μπορώ να πω είναι πως είμαι κουρασμένος. Έκανα τρεις νίκες πριν τον τελικό και σαφώς θα μου δώσουν αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας», δήλωσε ο τενίστας, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ.

Για 3η φορά στο 2022 ο Τζόκοβιτς γνώρισε την ήττα και τον αποκλεισμό από κάποιο τουρνουά. Είχαν προηγηθεί οι ήττες από τον Γίρι Βέσελι στα προημιτελικά του Dubai Tennis Championships και τον μετέπειτα φιναλίστ του Monte Carlo Masters, Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς-Φοκίνα.

Συνέχισε λέγοντας: «Μέχρι το τέλος του 2ου σετ δεν ένιωθα πολύ κουρασμένος. Στο 5-4 έγινε ένα μεγάλο game και από κει και πέρα δεν ένιωθα πολύ καλά. Ήμουν καλός θεωρώ στο τάι μπρέικ. Βγήκα για να παλέψω στο τρίτο σετ, αλλά δεν τα κατάφερα.

Δεν ήταν καθόλου ευχάριστο για τον κόσμο να βλέπει αυτή την εικόνα στο κορτ. Ζητώ συγγνώμη απ' όλους για την συγκεκριμένη εμπειρία. Ξέρω ότι περίμεναν από εμένα να παλέψω και να φτάσω μέχρι το τέλος. Κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό αυτή τη φορά.»

Πλέον, ο Τζόκοβιτς θα επιστρέψει στο Mutua Madrid Open (01/05), με την ελπίδα να παρουσιαστεί ακόμη πιο ανταγωνιστικός, έτσι ώστε να είναι πανέτοιμος για το Roland Garros. «Τα πράγματα εξελίσσονται αργά, αλλά θεωρώ με σταθερά βήματα», τόνισε την συνέντευξη Τύπου.