Skip to main content

UEFA: «Έχουμε 28,3 εκ. αιτήσεις για 2,5 εκ. εισιτήρια στο Euro!»

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διαρκεί από τις 12 Ιουνίου έως τις 12 Ιουλίου, θα γίνει για πρώτη φορά σε 12 πόλεις σε όλη την Ευρώπη.

Tο ασύλληπτο νούμερο αιτήσεων για εισιτήρια αναφορικά με το επικείμενο Euro 2020 ανακοίνωσε η UEFA.

Πιο αναλυτικά, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έχει λάβει διπλάσιο αριθμό αιτήσεων σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση και συγκεκριμένα περίπου 28,3 εκατομμύρια αιτήσεις έχουν γίνει για αγορά 2,5 εκατομμυρίων εισιτηρίων.

Στη φάση της πώλησης εισιτηρίων για τους φιλάθλους των ομάδων που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση το Δεκέμβριο, ζητήθηκαν 8,9 εκατομμύρια εισιτήρια, αριθμός μεγαλύτερος κατά τρεις φορές αυτών που το είχαν αιτηθεί στην ίδια φάση για το Euro 2016.

Ο τελικός, που θα διεξαχθεί στο Wembley του Λονδίνου στις 12 Ιουλίου, έχει προσελκύσει πάνω από 714.000 αιτήσεις αγοράς εισιτηρίων - σχεδόν οκτώ φορές την χωρητικότητα του γηπέδου. Επίσης, ο αγώνας μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, που θα πραγματοποιηθεί στο Μόναχο στις 16 Ιουνίου, προσέλκυσε 710.000 αιτήσεις, όπως ανακοίνωσε η UEFA.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διαρκεί από τις 12 Ιουνίου έως τις 12 Ιουλίου, θα γίνει για πρώτη φορά σε 12 πόλεις σε όλη την Ευρώπη, προκειμένου να εορταστεί η 60ή επέτειος της διοργάνωσης.

«Σημαντικό είναι ότι το 64% των αιτήσεων για εισιτήρια προέρχονται από φιλάθλους των χωρών που διοργανώνουν τους αγώνες, κάτι που σημαίνει ότι το Euro 2020 θα φέρει το ποδόσφαιρο πιο κοντά σε περισσότερους ντόπιους οπαδούς από ποτέ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η UEFA.