Skip to main content

Unicef: Πάνω από τα μισά παιδιά στην Ουκρανία έχουν εκτοπιστεί λόγω του πολέμου

Στη διάρκεια ενός μήνα πολέμου στην Ουκρανία εκτοπίστηκαν 4,3 εκατομμύρια παιδιά, περισσότερος από τον μισό παιδικό πληθυσμό της χώρας, λέει η Unicef.

Περισσότερα από τα μισά παιδιά στην Ουκρανία έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω της ανασφάλειας και των συγκρούσεων που έχουν ξεσπάσει μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα στις 24 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα η Unicef.

«Στη διάρκεια ενός μήνα πολέμου στην Ουκρανία εκτοπίστηκαν 4,3 εκατομμύρια παιδιά, περισσότερος από τον μισό παιδικό πληθυσμό που εκτιμάται στα 7,5 εκατομμύρια», επεσήμανε σε ανακοίνωσή της η Unicef.

Πάνω από 100 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους στον πόλεμο στην Ουκρανία

Σύμφωνα με στοιχεία των ουκρανικών αρχών, 117 παιδιά έχουν χάσει την ζωή τους στις 27 ημέρες που διαρκεί ο πόλεμος.

Τον αριθμό των νεκρών παιδιών δημοσιοποίησε το ουκρανικό Κοινοβούλιο.

Ο αριθμός των παιδιών που έχουν τραυματιστεί ανέρχεται στα 155.

6 εκατ. παιδιά διατρέχουν κίνδυνο

Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, ιδίως τα πλήγματα σε σχολεία και νοσοκομεία, θέτουν περίπου έξι εκατομμύρια παιδιά σε τεράστιο κίνδυνο, προειδοποιεί σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children («Σώστε τα παιδιά»).

Χονδρικά το ένα στα πέντε παιδιά έχει αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη χώρα για να σωθεί από τον πόλεμο και όσα παραμένουν σε εμπόλεμες ζώνες υφίστανται έλλειψη τροφής, καθαρού πόσιμου νερού και ιατρικής βοήθειας, ενώ φοβούνται μόνιμα για τη ζωή τους, σημειώνει η ΜΚΟ.