Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021
x

ΜΟΥΣΙΚΟΙ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ: ΔΥΣΟΙΩΝΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΛΟΓΩ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ

Χωρίς επίδομα ειδικού σκοπού έως και πέντε μήνες οι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου κλάδου με το μέλλον να προβλέπεται, όπως λένε, δυσοίωνο.

Κραυγή αγωνίας αφήνουν οι μουσικοί της Βόρειας Ελλάδας για την κατάσταση που βιώνουν λόγω της πανδημίας, αφού, όπως τονίζουν σε επιστολή προς την κυβέρνηση, εξακολουθούν να είναι ξεχασμένοι από την πολιτεία.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «παρά τις συνεχείς προσπάθειες και εκκλήσεις των φορέων που εκπροσωπούν τους καλλιτέχνες, η κατηγορία αυτή των εργαζομένων δεν έχει επιδοτηθεί με το επίδομα ειδικού σκοπού (534€) εδώ και 3 έως 5 μήνες (αναλόγως την ειδικότητα), ούτε έλαβε επιδόματα Χριστουγέννων και Πάσχα».

Ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος, με επιστολή του προς την κυβέρνηση, απαιτεί την επιδότηση των καλλιτεχνών αναδρομικά για όλους τους μήνες που δεν έχουν λάβει βοήθεια, καθώς και το άμεσο άνοιγμα της συζήτησης σχετικά με το "τι μέλλει γενέσθαι" για την περίοδο του καλοκαιριού, καθώς η απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση προμηνύει ένα δυσοίωνο μέλλον για τον κλάδο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ