Skip to main content

«Βαφτίστηκαν» ελληνικά 54.000 αρνιά από τη Ρουμανία

Η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας πραγματοποίησε ελέγχους σε εταιρείες εμπορίας στην κεντρική Ελλάδα, την περίοδο του Πάσχα.

Εντατικούς ελέγχους πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διαχείρισης Ελέγχων Γάλακτος και Κρέατος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛ.Γ.Ο.) σε εταιρείες εμπορίας στην κεντρική Ελλάδα, την περίοδο του Πάσχα.

Συγκεκριμένα από τον έλεγχο διαπιστώθηκε:

- εταιρεία που εισήγαγε τα τελευταία δύο χρόνια 51.372 αμνούς από τη Ρουμανία, χωρίς φορολογικά παραστατικά, συνολικής αξίας 1.172.822,70 ευρώ,
- εταιρεία που το προηγούμενο έτος δεν δήλωσε εισαγωγές κρεάτων από την ίδια χώρα, συνολικής αξίας 594.662,48 ευρώ και
- εταιρεία που εισήγαγε, τα έτη 2017 και 2018, χωρίς φορολογικά παραστατικά, 2.630 αμνούς από τη Ρουμανία συνολικής αξίας 49.970 ευρώ.

Για όλες τις παραβάσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Ακόμη, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, πραγματοποίησε ελέγχους σε καταστήματα και επιχειρήσεις για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους σε 34 καταστήματα και επιχειρήσεις σε περιοχές της Αττικής και βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε συνολικά 8 επιχειρήσεις.

Αναλυτικότερα διαπιστώθηκε:

σε καφέ - αναψυκτήριο, 11 εργαζόμενοι να απασχολούνται εκτός των δηλωθέντων ημερών εργασίας και 7 εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας,
σε καφέ – μπαρ, η μη έκδοση 15 αποδείξεων, παράβαση για την οποία προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας του καταστήματος για 48 ώρες, 3 εργαζόμενοι να απασχολούνται εκτός του δηλωθέντων ημερών εργασίας και έναν εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.
σε ιχθυοπωλείο, εργαζόμενη να μην είναι καταχωρημένη στον πίνακα προσωπικού,
σε κρεοπωλείο, εργαζόμενος να μην είναι καταχωρημένος στον πίνακα προσωπικού,
σε καφετέρια, μη έκδοση 4 αποδείξεων,
σε εστιατόριο, 11 εργαζόμενοι να απασχολούνται εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας,
σε εστιατόριο, 9 εργαζόμενοι να απασχολούνται εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας και
σε καφέ μπαρ, 2 εργαζόμενοι να απασχολούνται εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.