Skip to main content

Βαλεργάκης:Ο Άρης πρέπει να αντισταθεί στην ολιγαρχία της Θεσσαλονίκης

Ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης εξαπέλυσε πυρά κατά του Γιάννη Μπουτάρη για την έπαρση των σημαιών του ΠΑΟΚ στο δημαρχείο.

Θέση για την έπαρση των δύο σημαιών του ΠΑΟΚ στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης κατά τους εορτασμούς για την κατάκτηση του νταμπλ πήρε μιλώντας στον ρ/σ «Yellow», ο Νίκος Βαλεργάκης.

Ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και υποστηρικτής του Άρη εξαπέλυσε πυρά κατά του Γιάννη Μπουτάρη, καυτηρίασε το περιστατικό του χαιρετισμού αστυνομικού στον Ιβάν Σαββίδη και υπογράμμισε πως οι «κιτρινόμαυροι» πρέπει να αντισταθούν κόντρα σε όσα συμβαίνουν στην πόλη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Βαλεργάκης:

Για τις σημαίες που είχαν υψωθεί στο δημαρχείο: «Η σημαία είναι ήσσονος σημασία για μένα. Θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι έγινε μία πλάκα, ότι το έκανε κάποιος με υπερβολικό ζήλο. Ο απίθανος τύπος που το έπαιξε δήμαρχος Θεσσαλονίκης εδώ και 10 χρόνια, με τη δική μας ευθύνη, γιατί δεν πήγε μόνος του. Αυτός ο τύπος μέσα στο «δεν βαριέσαι μωρέ», θα έλεγα ήταν αναμενόμενο, με όλους αυτούς που είναι εκεί μέσα.

Για να μη ξεχνάμε πρώην αντιδήμαρχος του είπε σε παιδάκια που επισκέφτηκαν το δημαρχείο, τα ρώτησε τι ομάδα είναι και είπε «ο ΠΑΟΚ να πάρει πρωτάθλημα και ο Άρης να πέσει β’ εθνική. Αντέδρασε κανείς τότε; Και επειδή έγινε μια κουβέντα για το τι μπορεί να κάνει ο επίσημος Άρης γι’ αυτό. Ο Άρης δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Οι δημοτικοί σύμβουλοι που είναι στο συμβούλιο και είναι Αρειανοί όπως λένε, να το κάνουν ζήτημα. Ζήτημα με την απόφαση την οποία επιτράπηκε η διπλή έπαρση σημαίας. Πρέπει να δούμε αν ήταν απόφαση δημάρχου. Γιατί από όσο έβαλε στο σάιτ, ο Ιωάννης Μπουτάρης, ότι «αποφάσισα». Υπάρχει απόφαση δημάρχου;
Ή απόφαση δημοτικού συμβουλίου; Τίποτα από τα δύο. Γιατί κάνουν ό,τι γουστάρουν και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν και δεν μπορείτε να πείτε και τίποτα. Γιατί αν πείτε και τίποτα, υπάρχει ο αστυνομικός που χαιρετάει τον Ιβάν και θα σας βάλει εσάς φυλακή, όχι εμένα. Αυτήν την αντίληψη θέλουν να περάσουν.

Γιατί αν πάω στο αστυνομικό τμήμα Τούμπας – Τριανδρίας που παρέλαβε τα δώρα και έστειλε και fax ευχαριστήριο και πω ότι ήρθε ένας μέσα στο σπίτι μου να βάλει τη σημαία του ΠΑΟΚ στο μπαλκόνι μου, θα πει «έλα ρε γιατί τι κάνει; Και μη λες πολλά γιατί θα μαγκώσω κι εσένα». Τι θα πει αφού έχει αποδεχθεί το δώρο; Υπάρχει προϊστάμενος αυτού του τύπου που χαιρετάει τον ολιγάρχη να διατάξει μια ΕΔΕ; Ξέρει αυτός που χαιρετάει τον ολιγάρχη τι λέει ο κανονισμός της αστυνομίας; Μόνο τη σημαία της ελληνικής αστυνομίας, την ελληνική σημαία, θρησκευτικές πομπές, Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργό, Υπουργούς, Γεν. γραμματέα υπουργείου δημοσίου τάξεως και τους Μητροπολίτες. Η υποτέλεια είναι για αυτούς τους ανθρώπους. Φυσικά όλα γίνονται με το αζημίωτο. Τα επόμενα χρόνια μπορεί να φύγει από το Σώμα και να είναι δημόσιος υπάλληλος».

Για τις φήμες ότι θα ασκηθεί ποινική δίωξη σε όσους κατέβασαν τις σημαίες: «Με ποιο δικαίωμα; Ποιο είναι το αδίκημα; Η σημαία θεωρείται σύμβολο και όταν την προσβάλλεις, τιμωρείσαι. Αλλά τι σύμβολο; Όπως η Ελληνική σημαία. Εδώ την Ελληνική σημαία καίνε και δεν γίνεται τίποτα. Τώρα μιλάμε για σημαία μιας ομάδας; Δεν είναι αστεία πράγματα;»

Για το αν τον ενοχλεί ως πολίτης: «Εμένα με ενοχλεί κυρίως ως Αρειανό. Σαν πολίτης της Θεσσαλονίκης θα με ενοχλούσε αλλά αν δεν ασχολούμαι με τα αθλητικά μπορεί να πω «α μια ομάδα της πόλης», όπως λένε κάποιοι. Είναι καθαρά οπαδικό θέμα, μίας συγκεκριμένης νοοτροπίας, που προσπαθεί να επιβληθεί σε κάποιους άλλους. Αυτό έχει γίνει ξεκάθαρο. Ο καθένας έχει μυαλό να σκεφτεί».

Για το τι πρέπει να γίνει: «Αντίσταση. Μία κατάληψη της πόλης με συγκεκριμένο περιεχόμενο. Πρέπει να γίνει αντίσταση. Κι αυτό που κάνουμε εμείς, που βγαίνουν τα παιδάκια με τις σημαίες και τις μπλούζες και που κόβουν τις τούρτες τους στο «Χαριλάου» είναι αντίσταση. Παντού να φαίνεται ο Άρης. Να μην φαίνεται ότι υπάρχουμε αλλά ότι είμαστε και οι πιο πολλοί».

Για τον πολιτισμό στον οποίο αναφέρθηκε ο Μπουτάρης: «Υποτιμούμε την κουβέντα. Δεν αξίζει πια. Φτάνει. Μην υποτιμάς την εκπομπή σου και τους ακροατές σου».

Για το πώς βλέπει την ομάδα: «Τώρα αυτή είναι η περίοδος της αναμονής».

Για το σύλλογο του Άρη: «Έχω ξαναπεί για τη Λέσχη. Χωρίς λεφτά δεν γίνονται αυτές οι δουλειές. Η Λέσχη ήταν μία καλή ιδέα αλλά όταν έφτασε στο σημείο να μην υπάρχει συνδρομή, απαξιώθηκε. Όπως απαξιώθηκε και ο ΑΣ. Δεν γίνεται σωματείο χωρίς συνδρομή. Κι αυτό δεν έγινε ποτέ γιατί δεν είχαμε ποτέ τον μεγάλο επιχειρηματία. Όταν έρθει μεγάλος επιχειρηματίας δεν θα υπάρχει θέμα. Όταν θα πρέπει ο κόσμος να βάζει από το υστέρημα του και δεν βάζει, τότε εκεί υπάρχει πρόβλημα. Θέλω να δω μετά τη φετινή πορεία τα εισιτήρια διαρκείας. Να δούμε αν ο Αρειανός στηρίζει την ομάδα. Όσο πιο πολλά, τόσο πιο δυνατό το σωματείο. Το ίδιο ισχύει και για το μπάσκετ. Το θέμα δεν είναι να με πείσει. Εγώ θέλω να φύγει το μπαν και μετά να μιλήσουμε».