Skip to main content

Vanoro: Πρεμιέρα τον Οκτώβριο για το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο στη Δωδεκανήσου

Διατηρητέο κτήριο τεχνοτροπίας art deco, πρώην καπναποθήκη, μετατράπηκε σε πεντάστερο ξενοδοχείο 44 δωματίων στην οδό Δωδεκανήσου, στη Θεσσαλονίκη

Το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου αναμένεται να λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη ένα νέο πεντάστερο ξενοδοχείο, υψηλών προδιαγραφών, προσθέτοντας έναν ακόμη κρίκο στο τουριστικό δυναμικό της πόλης.

Ο λόγος για το Vanoro Hotel, που αναπτύσσεται σε διατηρητέο κτήριο στην οδό Δωδεκανήσου, στον αριθμό 6, που λειτούργησε στο παρελθόν ως καπναποθήκη, ενώ αργότερα στέγασε υπηρεσίες του ΙΚΑ.



Το κτήριο εκτείνεται σε περίπου 2.500 τμ, ενώ στους ορόφους του φιλοξενούνται 44 δωμάτια και σουίτες.

Στο ξενοδοχείο θα λειτουργεί το ANZA lounge bar & restaurant που υπόσχεται εμπειρία φαγητού σε έναν κομψό εσωτερικό χώρο, ενώ το κεντρικό γυάλινο αίθριο, που διαμορφώθηκε για τον καλύτερο δυνατό φωτισμό του κτηρίου, κλέβει την παράσταση.

Το κέντρο ευεξίας του Vanoro θα παρέχει χαλαρωτικά μασάζ, περιποιήσεις σώματος και προσώπου, καθώς και σάουνα, γυμναστήριο και τζακούζι για σωματική άσκηση και αναψυχή. Επιπλέον το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο της πόλης διαθέτει αίθουσα συνεδριάσεων προκειμένου να φιλοξενήσει εκδηλώσεις.

Την αρχιτεκτονική μελέτη και επίβλεψη κατασκευής του Vanoro ανέλαβε η εταιρεία P_FOUR, που παρέχει ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών από νομική υποστήριξη και επενδυτικές προτάσεις με πλήρη αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και διαχείριση κατασκευών, ενώ εταιρεία κατασκευής και γενικής εργολαβίας του έργου είναι η DECON Ν.Τζωρτζίδης & ΣΙΑ ΕΕ.



Η αναγέννηση του κτηρίου

Το κτήριο που μεταμορφώθηκε σε ένα σύγχρονο, μίνιμαλ αισθητικής ξενοδοχείο, έμεινε κενό για κάποια χρόνια, το οποίο, τελικά, πέρασε σε εταιρεία ξένων συμφερόντων, που αν και έχει ένα ιδιαίτερα αναπτυγμένο portfolio ακινήτων στην Ευρώπη, δεν είχε ασχοληθεί μέχρι σήμερα με τον τουριστικό κλάδο.

Διαβλέποντας, ωστόσο, τις προοπτικές που διανοίγονται στη Θεσσαλονίκη, την επενδυτική κινητικότητα που ενισχύεται με μαθηματική ακρίβεια και την αυξανόμενη ροή τουριστών αποφάσισε να στραφεί στον ξενοδοχειακό χώρο.

Από την πλευρά του επενδυτή κύριο μέλημα ήταν να αποκατασταθεί και να αναδειχθεί η πρόσοψη του κτηρίου, που κατασκευάστηκε το 1937 και κρίθηκε διατηρητέο, τεχνοτροπίας art deco. Η καπναποθήκη Γαβριηλόγλου λειτούργησε μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1960.