Skip to main content

Βαριά ήττα για την ΑΕΚ με 3-0 από τη Μπράγκα στο Europa League

Άσχημο ξεκίνημα της Ένωσης με ήττα στην πρώτη αγωνιστική για τη φάση των ομίλων της ευρωπαϊκής διοργάνωσης - Μοιραία λάθη και χαμένες ευκαιρίες.

Βαριά ήττα γνώρισε απόψε στην Πορτογαλία η ΑΕΚ, χάνοντας 3-0 από την Μπράγκα στην πρώτη αγωνιστική για τη φάση των ομίλων στο Europa League.

Οι χαμένες ευκαιρίες του Ολιβέιρα και τα δύο μοιραία λάθη του Λιβάια που δώρισαν δύο γκολ στη Μπράγκα, έσπασαν το αήττητο σερί της Ένωσης σε δέκα εκτός έδρας ματς στη διοργάνωση.

Το σκορ άνοιξε ο Γκαλένο στο 44' με κεφαλιά μετά από σέντρα του Εσγκάιο. Παρά τις προσπάθειες της ΑΕΚ να ισοφαρίσει, στο 78' ο σκόρερ της Μπράγκα έκλεψε τη μπάλα από τους κιτρινόμαυρους, πέρασε στην αντεπίθεση και με ασίστ ο Παουλίνιο σημείωσε το 2-0. Το τελευταίο τέρμα για τη γηπεδούχο έγραψε ο Ρικάρντο Όρτα στο 88΄ μετά από νέα αντεπίθεση.

Οι συνθέσεις:

Μπράγκα (Κάρλος Καρβαλιάλ): Ματέους, Εσγκάιο, Κάρμο, Μπρούνο Βιάνα, Σεκέιρα, Κάστρο (92' Γκιλιέρμε), Φρανσέρτζιο (84' Μόουρα), Γκαλένο (84' Αλ Μουσράτι), Μεντέιρος (60' Αντρέ Όρτα), Ρικάρντο Όρτα (92' Νοβάις), Παουλίνιο

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Τσιγκρίνσκι (62' Λιβάια, 89' Μαχαίρας), Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Λόπες, Βασιλαντωνόπουλος, Σάκχοφ, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Ανσαριφάρντ (62' Τάνκοβιτς), Ολιβέιρα