Skip to main content

Βαριά ήττα για τον Άρη (4-2) από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο (video)

Οι Πειραιώτες σταμάτησαν το καλό σερί των κιτρινόμαυρων έχοντας τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ και ανέβηκαν ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στοπ στο αήττητο σερί του Άρη έβαλε ο Ολυμπιακός επικρατώντας με 4-2 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 19η αγωνιστική της Super League.

O Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και κυριάρχησε στην αρχή της όμως η πρώτη σημαντική φάση του αγώνα ανήκε στον Άρη όταν στο 13’, ο Λάρσον πλάσαρε, ο Σα απέκρουσε αλλά η μπάλα βρήκε ξανά στον Σουηδό εξτρέμ καταλήγοντας στο δεξί δοκάρι.

Oι Πειραιώτες απάντησαν στις ευκαιρίες ένα λεπτό αργότερα με κεφαλιά του Βαλμπουενά έπειτα από σέντρα του Μασούρα και κατάφεραν να προηγηθούν στο 22’ καθώς ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ με τον Έμαν να αποκρούει την κεφαλιά του Σεμέδο όμως δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο στην προβολή του Γκιγιέρμε που πέτυχε το 1-0.

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων ήρθε και ένα νέο γκολ όταν στο 24’, ο Καμαρά έκλεψε τη μπάλα από τον Δεληζήση που πάσαρε στον Μασούρα και ο τελευταίος σέντραρε από τα δεξιά με στόχο τον Ελ Αραμπί που έπιασε κεφαλιά αλλά ο Έμαν απέκρουσε ενστικτωδώς όμως στην εξέλιξη της φάσης, ο Μαροκινός στράικερ έγραψε με προβολή το 2-0.

Οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να μειώσουν πριν τη λήξη του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 37’ όταν ο Ματίγια εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Βέλεθ έπιασε κεφαλιά με την μπάλα να φτάνει στον Ρος που με νέα κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι νίκησε τον Σα κάνοντας το 2-1, φάση που ελέγχθηκε στο VAR από τον διαιτητή Κομίνη.

Ωστόσο αυτό δεν έμελε να είναι το τελικό σκορ για τα πρώτα 45’ καθώς στο 44’ του ματς, ο Βαλμπουενά βρήκε με ωραία μπαλιά τον Ελαμπντελαουί που κοντρόλαρε τη μπάλα για να εκτελέσει τον Έμαν με αριστερό σουτ ανεβάζοντας τον δείκτη στο 3-1.

Το συγκρότημα του Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο όπως και το πρώτο χάνοντας ευκαιρίας το 53’ με τον Μασούρα να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Έμαν να αποκρούει ενώ στο 58’ ο Αυστριακός πορτιέρε μπλόκαρε το σουτ του Ελ Αραμπί.

Στο 61’ οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Βαλμπουενά από τον Βέλεθ και στο 64’, ο Γάλλος μεσοεπιθετικός το εκτέλεσε εύστοχα κάνοντας έτσι το 4-1.

Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να βρουν δίχτυα στο 72’ με το προβολή του Ρος όμως το γκολ δεν μέτρησε καθώς στην αρχή της φάσης ο Λάρσον ήταν εκτεθειμένος ενώ στο 79’ ο Ρος πρωταγωνίστησε ξανά καθώς ανάγκασε τον Σα να διώξει το σουτ του σε κόρνερ.

Τελικά το συγκρότημα του Μίκαελ Ένινγκ σκόραρε στο 82’ όταν ο Λάρσον πάσαρε κάθετα στον Ντιγκινί που με διαγώνιο αριστερό σουτ κάρφωσε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Σα για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό 4-2.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός σκόραρε για 5η φορά στο 85’ με τον Σουντανί όμως το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο Αλγερινός επιθετικός ήταν εκτεθειμένος τη στιγμή που υποδέχθηκε τη μπάλα.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιγιέρμε (84’ Χριστοδουλόπουλος), Μπουχαλάκης, Μασούρας, Βαλμπουενά (70’ Λοβέρα), Ελ Αραμπί (80’ Σουντανί).

Άρης (Ένινγκ): Έμαν, Ρος, Κόρχουτ, Βέλεθ (65’ Σόουζα), Δεληζήσης, Μπα, Ματίγια, Φετφατζίδης (65’ Μαρτίνες), Μαντσίνι, Λάρσον, Ιντέγε (45’ Ντιγκινί).