Skip to main content

Βαρουφάκης για Σταυρούπολη: Βλέπουμε την επανάληψη του γλείφειν της ακροδεξιάς

Αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν στη Σταυρούπολη, ο γραμματέας του Με΄ΡΑ25 είπε ότι βλέπουμε «την επανάληψη της τακτικής κυβέρνησης Σαμαρά».

Τη διεξαγωγή προ-εμβολιαστικών ελέγχων σε πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση σε επιστήμονες και τη δημιουργία κέντρων για δωρεάν τεστ και εμβολιασμό, πρότεινε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στο πλαίσιο παρέμβασής του στη Βουλή, επί του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης.

Ο κ. Βαρουφάκης παρατήρησε ότι το ποσοστό του εμβολιασμού έχει καθηλωθεί, με τη κυβέρνηση, αντί να εργάζεται για να πειστούν οι διστακτικοί, να διαφημίζει "πόσο ορθολογιστές είμαστε εμείς και πόσο "ηλίθιοι" οι ανεμβολίαστοι". Έχετε αφεθεί, είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, σε έναν συνδυασμό αυταρχισμού και αγοραίων μεθόδων αύξησης του κόστους για τους ανεμβολίαστους. "Και όλα αυτά γίνονται σε μια χρεοδουλοπαροικία. Ακόμα και να τους επιβάλετε με αυτό τον τρόπο τον εμβολιασμό, η πικρία μέσα τους - σε κατάσταση αύξουσας φτώχειας - μόνο τον φασισμό θα ωφελήσει", είπε χαρακτηριστικά.

Για τα όσα συμβαίνουν στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης είπε ότι βλέπουμε την επανάληψη της τακτικής κυβέρνησης Σαμαρά, το γλείφειν της ακροδεξιάς μέσω των ίσων αποστάσεων για τα "δύο άκρα". Με αφορμή την ΑΜΚ στη ΔΕΗ, είπε ότι πρέπει να καταργηθεί το Χρηματιστήριο Ενέργειας και να απανεθνικοποιηθούν όλες οι υποδομές κοινής ωφέλειας, ενώ με αφορμή τις γερμανικές εκλογές είπε ότι το πιο σημαντικό κομμάτι τους ήταν, που μέσα από ένα δημοψήφισμα, εθνικοποίησε 3.000 σπίτια στο Βερολίνο.

Λαμβάνοντας τον λόγο μετά την τοποθέτηση του κ. Βαρουφάκη, ο παριστάμενος υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι σε γενικές γραμμές η ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια προσέγγιση με αυτή των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Εξέφρασε ωστόσο τη λύπη του ότι πλην ενός κόμματος, η αντιπολίτευση εξακολουθεί να πατά σε δύο βάρκες, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, ενώ μιλά υπέρ των εμβολιασμών, κλείνει το μάτι στους αντιεμβλιαστές για να μην χάσουν ακροατήριο. Εφόσον έχετε επαφή με τον κόσμο και καλύτερη πειθώ, ιδού δόξης πεδίο λαμπρό, πείσετε αυτούς που δεν εμβολιάζονται για να βοηθήσετε τον τόπο και τη δημόσια υγεία, είπε ο κ Χατζηδάκης.