Skip to main content

Βαρουφάκης: Λαϊκή συστράτευση για να ρίξουμε την κυβέρνηση και την ολιγαρχία

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 στήριξε τις λαϊκές αγορές και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και «την ολιγαρχία που κρύβεται από πίσω της».

Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί ότι προσπαθεί να ελέγξει τις λαϊκές αγορές και τους παραγωγούς, «με εξοντωτικές προβλέψεις υπέρ των μεγαλεμπόρων και των σουπερμάρκετ», εξαπέλυσε η αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας Παραγωγών Επαγγελματιών Λαικών Αγορών, κατά την συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 με επικεφαλής τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο Γραμματέας του κόμματος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε την πλήρη στήριξή του στις λαικές αγορές, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η απάντησή μας; Λαϊκή συστράτευση για να ρίξουμε όχι μόνο αυτήν την κυβέρνηση, αλλά και την ολιγαρχία που κρύβεται πίσω της».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματος του ΜέΡΑ25, «κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, τα μέλη του ΜέΡΑ25 άκουσαν τους προβληματισμούς των παραγωγών οι οποίοι κατήγγειλαν την κυβέρνηση για εμπαιγμό και προπαγάνδα εναντίον των παραγωγών των λαϊκών αγορών, στηλιτεύοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να διαλύσει και να ελέγξει τις λαϊκές αγορές και τους παραγωγούς, με εξοντωτικές προβλέψεις υπέρ των μεγαλεμπόρων και των σουπερμάρκετ».

Ο Γ. Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης δήλωσε: «Η κυβέρνηση έχοντας κάνει τα πάνδεινα για να χτίσει αντι-λαϊκές αγορές παντού, τώρα χτυπάει τις λαϊκές αγορές. Αυξάνει η τιμή ενέργειας; Η «Μητσοτάκης Α.Ε.» πουλάει τη ΔΕΗ σε εταιρείες, που εξ ορισμού θέλουν να ακριβύνουν το ρεύμα. Παλεύουν οι μικρομεσαίοι να αποφύγουν την έξωση και τον πλειστηριασμό; Η «Μητσοτάκης Α.Ε.» βάζει το πτωχευμένο κράτος να υποθηκεύσει άλλα 23 δισ. χρέους για να τα δώσει στα ίδια αυτά αρπακτικά ταμεία. Ακριβαίνουν τα τρόφιμα; Η «Μητσοτάκης Α.Ε.» χτυπά το μόνο ανταγωνισμό που εμποδίζει τα σουπερμάρκετ να οργιάζουν σε ανατιμήσεις, τις λαϊκές αγορές. Έχοντας κάνει τα πάνδεινα να χτίσουν αντι-λαϊκές αγορές παντού, (για την ενέργεια, τα κόκκινα δάνεια, κ.ο.κ.) τώρα χτυπάνε τις λαϊκές αγορές».