Skip to main content

Βαρουφάκης σε εργαζόμενους της ΕΥΑΘ: Να πάψει η εκτροπή που εξελίσσεται στο νερό

Συνάντηση του γραμματέα του ΜέΡΑ25 και αντιπροσωπεία του κόμματος με το σωματείο των Εργαζομένων στην ΕΥΑΘ, στη Θεσσαλονίκη.

Συνάντηση με το σωματείο των Εργαζομένων στην ΕΥΑΘ είχε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μαζί με τον βουλευτή Κρίτωνα Αρσέση, τη συντονίστρια της Κεντρικής Επιτροπής Λίτσα Αλεξάκη, τον Συντονιστή του συνδικαλιστικού του κόμματος Κώστα Μπακάλη και τον εκπρόσωπο Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος που ηγείται ο κ. Βαρουφάκης, «οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και ο πρόεδρος του Σωματείου μίλησαν για εκτροπή με όσα συμβαίνουν και όσα προωθεί η κυβέρνηση με το ΤΑΙΠΕΔ-Υπερταμείο με την ανατροπή ακόμα και της απόφασης του ΣτΕ για τον δημόσιο έλεγχο και χαρακτήρα του νερού. Επισήμαναν την ανάγκη για δημοκρατία και νερό όπως είπαν χαρακτηριστικά με όσα συμβαίνουν και στο ζήτημα των υποκλοπών». Στο τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΜέΡΑ25, κατέδειξαν τις συνέπειες που βιώνουμε από την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας».

Από την πλευρά του ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να υπάρξει αγορά ούτε στο ρεύμα, ούτε στο νερό και ότι η λεηλασία είναι πολύ οργανωμένη και πολυκλαδική. Αναφέρθηκε ακόμα στη συνταγματική αυτή εκτροπή και τον ρόλο των ΣΔΙΤ και τις αυτές μορφές λεηλασίας που παραπέμπουν σε φεουδαρχία, δεν είναι καν καπιταλισμός.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Γιάνης Βαρουφάκης υπογράμμισε πως «εκ μέρους του ΜέΡΑ25 θέλω να τονίσω αυτό ακριβώς που μόλις ακούστηκε (από το Σωματείο των Εργαζομένων) γιατί εδώ δεν είναι μόνο το ζήτημα του νερού το οποίο είναι κορυφαίο βεβαίως, εδώ έχουμε πάει σε μια κατάσταση η όποια ουσιαστικά δυναμιτίζει τη Δημοκρατία. Γιατί, κακά τα ψέματα, το ΣτΕ δεν έχει σταθεί πολλές φορές στο ύψος του, τις περισσότερες φορές -με τα μνημόνια, με τη δημιουργία του Υπερταμείου που ουσιαστικά είναι λεηλασία του ελληνικού λαού εκ μέρος των ξένων δανειστών- ήταν κατώτερο των περιστάσεων. Μια φορά πήρε τη σωστή απόφαση και έρχεται η Κυβέρνηση και την ακυρώνει με ένα νόμο που θα έπρεπε να αποτελέσει λόγο σύλληψης των υπουργών για αντισυνταγματική συμπεριφορά των υπουργού υπέγραψαν αυτόν τον νόμο. Είναι απαράδεκτο αυτό. Για φανταστείτε το Ανώτατο Δικαστήριο της Αμερικής να παίρνει μια απόφαση και μετά ο πρόεδρος Μπάιντεν να την αγνοεί. Το FBI θα τον είχε πάρει και θα τον είχε πάει φυλακή κατευθείαν. Όταν το ΣτΕ, μια φορά -σπάνια- συντάσσεται με το δημόσιο, ο νόμος ακυρώνεται. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Δεν υπάρχει ΣτΕ, δεν υπάρχει νόμος, υπάρχει μόνο το δίκαιο της βίας της ολιγαρχίας. Για αυτό είναι απαραίτητο να διασφαλίσουμε το δικαίωμα των Ελλήνων και των Ελληνίδων στο νερό και ταυτόχρονα -αυτό που λένε εδώ από το Σωματείο της ΕΥΔΑΘ- να πάψει αυτή η εκτροπή να εξελίσσεται καθημερινά σαν ένα σαράκι, σαν ένας καρκίνος στον ιστό τον κοινωνικό, το νομικό αυτής της χώρας».