Skip to main content

Βαρτζόπουλος: Το βουλγαρικό βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ μας δικαιώνει

Ο βουλευτής της ΝΔ υποστηρίζει ότι «το βουλγαρικό βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση δικαιώνει ιστορικά τις θέσεις μας».

«Το βουλγαρικό βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση δικαιώνει ιστορικά τις θέσεις μας» υποστήριξε στην τηλεόραση του Atlas TV ο βουλευτής ΝΔ Β´ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

«Αποδεικνύει, ότι δεν υπήρξε πότε «μακεδονικό» έθνος, ούτε «μακεδονική» γλώσσα, ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι Βούλγαροι, που μιλούν ένα βουλγαρικό ιδίωμα, ότι στη γείτονα χώρα ζουν μόνον Βούλγαροι, Αλβανοί, Σέρβοι και Έλληνες», προσθέτει ο βουλευτής.

«Πρέπει να γνωρίζουμε, ότι η τυπική κύρωση των προβλεπομένων σε μια νόμιμο κατά το Διεθνές Δίκαιο Συμφωνία είναι υποχρεωτική, υπογράμμισε ο βουλευτής. Θα ήταν ατόπημα εκ μέρους μας, εάν θα λέγαμε σήμερα στους εταίρους και συμμάχους μας, πως δεν σεβόμαστε μια διεθνή Συμφωνία της προηγούμενης κυβερνήσεως. Οι Δυτικές Δημοκρατίες έχουν συνέχεια. Οι διεθνείς Συμφωνίες ακυρώνονται, μόνον εάν ένα τουλάχιστον των συμβαλλομένων μερών δεν συμμορφώνεται με τα απαιτούμενα», συνεχίζει/

«Η προσπάθεια μας είναι τώρα», αναφέρει ο βουλευτής και υπογραμμίζει «να άρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες  από τις αρνητικές πτυχές της Συμφωνίας, μέσω του ελέγχου της ενταξιακής διαδικασίας των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν τα Σκόπια δεν συμμορφωθούν, δεν αποβάλλουν οριστικά τον αλυτρωτισμό  και την παραχάραξη της ιστορίας, το μόνο το οποίο αναγκαστικά θα συμβεί, είναι να εφαρμοστεί το άρθρο 8 του μνημονίου, δηλαδή η κατάργηση του».

Καταληκτικά δηλώνει ότι «ως απλός βουλευτής δεν έχω φυσικά ιδιαίτερη ενημέρωση. Εκτιμώ όμως, ότι η κυβέρνηση θα φέρει τις συμβάσεις στην Βουλή, όταν θα συλλέξει επαρκή στοιχεία συμμόρφωσης των Σκοπίων».