Skip to main content

Βαρβάρα Ρόζα: Η VIP Gallery στο Λονδίνο και το χαμένο χαμόγελο λόγω έμφυλων διακρίσεων

Η κορυφαία Θεσσαλονικιά Gallerista, που ζει και διαπρέπει στο Λονδίνο, σε μία σπάνια συνέντευξη, ξετυλίγει την ιστορία της επιτυχημένης πορείας της

Είναι κάποιοι άνθρωποι που σε εντυπωσιάζουν από το πρώτο λεπτό. Αυτό συμβαίνει και με την επιτυχημένη Gallerista, Βαρβάρα Ρόζα. Από το πρώτο λεπτό αντιλαμβάνεσαι ότι πρόκειται για μία γυναίκα άκρως δυναμική και ταυτόχρονα ευγενική, με λατρεία για την τέχνη, αλλά και την πατρίδα της.

Συνομιλήσαμε λίγο πριν τα εγκαίνια της νέας έκθεσης που φιλοξενεί στην VIP Gallery της, τη Varvararozagalleries, στο Λονδίνο. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας δε σταμάτησε να δίνει τις τελευταίες οδηγίες ώστε να είναι όλα άψογα κατά τα εγκαίνια, ταυτόχρονα όμως  ήταν ζεστή, φιλική με διάθεση να αποκαλύψει τις πιο μύχιες σκέψεις της και να μοιραστεί την ιστορία επιτυχίας μαζί μας, καθώς η Varvararozagalleries, ανήκει στη λίστα με τις VIP Gallery της Αγγλίας, μία διάκριση που δύσκολα κατακτά κανείς. Όμως, η  Βαρβάρα Ρόζα για μία ακόμα φορά κατάφερε να κάνει τα αδύνατα δυνατά. Το πάθος και η αγάπη της  για την πατρίδα της ,και δη για τη Θεσσαλονίκη, δεν κρύβονται, «πίνω ένα τσιπουράκι για το καλό», μας εκμυστηρεύτηκε πριν ξεκινήσουμε τη συνέντευξη. Για την Ελλάδα θα έκανε τα πάντα, αυτός ήταν και ο λόγος που πολιτεύτηκε και θα πολιτευόταν ξανά, όπως μας αποκάλυψε. Μίλησε για τα παιδικά της χρόνια, την ανδροκρατούμενη επιχείρηση στην οποία για να  επιβληθεί χρειάστηκε να αλλάξει χαρακτήρα, αλλά και την μεγάλη της αγάπη, την τέχνη: την πρώτη της έκθεση που χαρακτήρισε «τραγέλαφο» και τον τρόπο που κατάφερε να επιτύχει και να δίνει  πλέον βήμα σε Έλληνες καλλιτέχνες ανά τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα στο Vwoman.gr