Skip to main content

Βαρβιτσιώτης: Βασική προτεραιότητα η προσέλκυση επενδύσεων

Ο αναπ. υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα αναφορικά με το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών.

Την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων και τη «διαμόρφωση ενός ελκυστικού οικονομικού περιβάλλοντος, φιλικού στις επενδύσεις», έθεσε ως βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα».

«Σύνθημα της κυβέρνησής μας είναι η ανάπτυξη. Ανάπτυξη για όλους», τόνισε.

Όσον αφορά στο ζήτημα των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, ο κ. Βαρβιτσιώτης διαβεβαίωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποτρέψει ένα νέο 2015». Ξεκαθάρισε, μάλιστα: «Δεν θα επιτρέψουμε στην Τουρκία να εκβιάζει την Ευρώπη μέσω των μεταναστευτικών ροών».

Επίσης, σημείωσε ότι για την κυβέρνηση, ο τρόπος επίλυσης των ελληνοτουρκικών προβλημάτων είναι ο πολιτικός διάλογος και η διπλωματία. «Σε αυτή τη βάση επιθυμούμε να οικοδομήσουμε την ελληνοτουρκική σχέση», ανέφερε.

Γενικά, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα «ενισχύει τον ρόλο της ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή» και «διαμορφώνει ένα νέο μέτωπο συνεργασίας με τους συμμάχους της» και πρόσθεσε ότι η χώρα βρίσκεται στην αρχή ενός «νέου, ουσιαστικού στρατηγικού διαλόγου με τις ΗΠΑ, που θα συμβάλει στην περαιτέρωεδραίωση της χώρας μας στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο».

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε την ανάγκη ενιαίας στάσης της ΕΕ. «Η ενιαία στάση σε ένα σύνολο ζητημάτων θα πρέπει το προσεχές διάστημα να αποτελεί δεδομένο και όχι ζητούμενο. Η πρόκληση για την ευρωπαϊκή ηγεσία είναι μεγάλη», δήλωσε.