Skip to main content

Βασιλακόπουλος: Ο κορωνοϊός εξαφανίστηκε από την επικαιρότητα όχι από τη ζωή μας

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας η επανεμφάνιση του κορωνοϊού στη χώρα οφείλεται στην αύξηση των κρουσμάτων της Όμικρον 2.

«Ο κορωνοϊός εξαφανίστηκε από την επικαιρότητα και όχι ο ιός από τη ζωή μας» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας.

«Προς το παρόν τα συγκεκριμένα κρούσματα είναι σπάνια και δεν έχουν επικρατήσει και δεν φαίνεται να αυξάνουν τη μεταδοτικότητα», ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας σχετικά με την εμφάνιση της μετάλλαξης Deltacron.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο η επανεμφάνιση του κορωνοϊού οφείλεται στην αύξηση των κρουσμάτων της Όμικρον 2. «Στην Ελλάδα έχουμε όντως μια αύξηση των κρουσμάτων. Αυτή είναι η μία από τις τρεις αιτίες της αύξησης των κρουσμάτων. Οι άλλοι δύο λόγοι είναι ότι είχαμε το εορταστικό τρίημερο μαζί με την άρση των μέτρων για τη χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους» είπε και πρόσθεσε ότι αυτό συνετέλεσε στο να δοθεί το μήνυμα ότι τελειώσαμε με τον ιό.

«Όσο καιρό η χώρα μας έχει ανθρώπους, ιδίως πάνω από τα 60, που αρνούνται να εμβολιαστούν, κάποιοι εξ αυτών θα νοσούν σοβαρά», πρόσθεσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Μιλώντας για τον εμβολιασμό του πληθυσμού ο καθηγητής Πνευμονολογίας επισήμανε ότι μέχρι το τέλος της άνοιξης θα έχουμε καινούργιο, επικαιροποιημένο εμβόλιο που θα καλύπτει όλες τις μεταλλάξεις του ιού.

«Θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό και θα κρατάει πολύ περισσότερο διάστημα η προστασία», τόνισε.