Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022
x

ΒΕΛΓΙΟ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΝΔΡΑΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ 9Η ΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Χειροπέδες πέρασε η αστυνομία του Βελγίου σε έναν άνδρα, ενώ ετοιμαζόταν να λάβει την ένατη δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό - Νέα μέτρα

Χειροπέδες πέρασε η αστυνομία του Βελγίου σε έναν άνδρα το βράδυ της Κυριακής σε εμβολιαστικό κέντρο κοντά στο Σαρλερουά, ενώ ετοιμαζόταν να λάβει την ένατη δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Ορισμένοι από τους εργαζόμενους συνειδητοποίησαν ότι είχαν ξαναδεί ξαναδεί τον άνδρα και, έπειτα από έρευνα, διαπίστωσαν ότι είχε εμβολιαστεί ήδη οκτώ φορές με διαφορετικές ταυτότητες, όπως αναφέρει η εφημερίδα «L’Avenir».

Εκτιμάται ότι έλαβε αμοιβή από εκείνους, στη θέση των οποίων εμβολιάστηκε.

Νέα μέτρα στο Βέλγιο

Οι κινηματογράφοι, τα θέατρα και οι αίθουσες συναυλιών είναι μεταξύ των χώρων πολιτισμού το κλείσιμο των οποίων αποφάσισε η Επιτροπή Διαβούλευσης στο Βέλγιο, στο πλαίσιο περιοριστικών μέτρων για να ανακοπεί η εξάπλωση της παραλλαγής «Όμικρον» του κορωνοϊού.

Η εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει από αυτή την Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, στο συγκεκριμένο μέτρο δεν συμπεριλαμβάνονται τα μουσεία, οι βιβλιοθήκες και οι αθλητικοί χώροι.

Επίσης, οι αγορές στα καταστήματα θα πραγματοποιούνται ανά δύο άτομα (τα παιδιά δεν συμπεριλαμβάνονται), ενώ αποφασίστηκε η απαγόρευση της παρουσίας φιλάθλων στα στάδια από τη Δευτέρα, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ.

Καμία αλλαγή δε θα υπάρξει στο ωράριο της εστίασης, η οποία θα εξακολουθήσει να κλείνει στις 23.00.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ