Skip to main content

Βέλη Σιμόπουλου κατά Νοτοπούλου για το Καλλιτεχνικό Σχολείο

Το κυβερνητικό ενδιαφέρον εξαντλείται στα εγκαίνια έργων που δημοπράτησαν προηγούμενες κυβερνήσεις και στις εξαγγελίες άλλων, λέει ο πρώην γγΔΕ

Να «κρατήσει χαμηλά τη μπάλα» και να μη βιαστεί να πανηγυρίσει, χωρίς να γνωρίζει την ιστορία του έργου, ζητεί από την υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιας για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, ο πρώην γγ Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, σχολιάζοντας την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντησή της με τον δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λ. Κυρίζογλου για την κατασκευή του Καλλιτεχνικού Σχολείου.

«Της θυμίζω ότι το Καλλιτεχνικό Σχολείο δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή το 2006 και ο συγκεκριμένος χώρος δίπλα στην σιδηροδρομική διάβαση της Μενεμένης επελέγη από τον δήμαρχο κ. Κυρίζογλου και το σχετικό γενικό πολεοδομικό σχέδιο εγκρίθηκε με την αμέριστη συμπαράσταση της κυβέρνησης Σαμαρά το 2014 (ΦΕΚ 9/15-1-2014). Επίσης απ' ότι γνωρίζω η ίδια δεν αντέδρασε στην πρόταση του Δήμου Θεσσαλονίκης να μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις του Παπάφειου, να "φύγει" δηλαδή το σχολείο από την Μενεμένη. Πού είναι λοιπόν το πολυδιαφημισμένο από την κ. Νοτοπούλου κυβερνητικό ενδιαφέρον για τη Δυτική Θεσσαλονίκη; Μάλλον εξαντλείται στα εγκαίνια έργων που δημοπράτησαν προηγούμενες κυβερνήσεις και στις εξαγγελίες άλλων όπως το ΣΔΙΤ για σχολεία στη Θεσσαλονίκη. Τέλος, τα έργα ανήκουν στους πολίτες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα επιτρέψουμε τους κυβερνητικούς να κάνουν το "μαύρο-άσπρο"», αναφέρει ο κ. Σιμόπουλος, σε ανάρτησή του στα social media που διαχειρίζεται.