Skip to main content

Βενεζουέλα: Ομαδική απόδραση από φυλακή εν μέσω κορωνοϊού

Το επισκεπτήριο έχει σταματήσει σε όλες τις φυλακές, αφού η χώρα μπήκε σε καραντίνα για την εξάπλωση του κορωνοϊού από την Τρίτη.

Περισσότεροι από 80 κρατούμενοι δραπέτευσαν σήμερα από μια φυλακή της βορειοδυτικής Βενεζουέλας και οι έξι από αυτούς σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας, επειδή σταμάτησε το επισκεπτήριο λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας Σούλια, τον Ομάρ Πριέτο, συνολικά δραπέτευσαν 86 άνθρωποι. Ορισμένοι από αυτούς ήταν «οπλισμένοι» και οι δυνάμεις ασφαλείας οργάνωσαν μια «ειδική επιχείρηση» για να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν.

Οι κρατούμενοι δραπέτευσαν από το κέντρο προφυλάκισης του Σαν Κάρλος τις πρώτες πρωινές ώρες, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος Κάρλος Νιέτο Πάλμα, της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Παράθυρο στην ελευθερία», που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των φυλακισμένων.

Το επισκεπτήριο έχει σταματήσει σε όλες τις φυλακές, αφού η χώρα μπήκε σε καραντίνα από την Τρίτη. Όμως, καθώς δεν υπάρχουν οργανωμένες κρατικές καντίνες, πολλοί κρατούμενοι για να τραφούν βασίζονται στους συγγενείς τους που τους φέρνουν φαγητό στο επισκεπτήριο.

Στη Βενεζουέλα έχουν αναφερθεί μέχρι σήμερα 36 κρούσματα του νέου κορονοϊού, όχι όμως και θάνατοι.