Skip to main content

Βέροια: Μπλόκο σε αυτοκινητοπομπή με παράνομους μετανάστες

Η ομάδα των διακινητών είχε επιβιβάσει σε αυτοκίνητα τους παράνομους μετανάστες με σκοπό να τους περάσει στη γειτονική Αλβανία.

Συνολικά 34 παράνομους μετανάστες προσπάθησαν να προωθήσουν από τη χώρα μας στην Αλβανία ομάδα έξι διακινητών, ωστόσο αστυνομικοί του σταμάτησαν έξω από τη Βέροια.

Οι διακινητές, πέντε Ιρακινοί και ένας Ιρανός που συνελήφθησαν, προσπάθησαν χθες τα ξημερώματα να περάσουν από την Ελλάδα στη γειτονική Αλβανία 17 Σύριους, 15 Ιρακινούς, έναν Μαροκινό και έναν Αιγύπτιο.

Αρχικά, έπειτα απο συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών, εντοπίστηκε όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο από τους συλληφθέντες που λειτουργούσε ως προπομπός, ενώ σε ικανή απόσταση ακολουθούσαν τα υπόλοιπα 4 οχήματα στα οποία είχαν επιβιβάσει τους  34 αλλοδαπούς, με σκοπό τη διευκόλυνση της μη νόμιμης εξόδου τους από την χώρα.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο ένας από τους συλληφθέντες που επέβαινε ως συνοδηγός στο όχημα που λειτουργούσε ως προπομπός, είχε οργανώσει την μεταφορά των αλλοδαπών από τη Θεσσαλονίκη προς την ελληνοαλβανική μεθόριο, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Τα οχήματα που χρησιμοποίησαν κατασχέθηκαν, όπως και 6 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.