Skip to main content

Βέροια: Πριόνισαν κολόνες ΔΕΗ που έδιναν ρεύμα σε καμπ προσφύγων(φωτο)

Άγνωστοι έκοψαν χθες κολόνες της ΔΕΗ που τροφοδοτούσαν με ρεύμα τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Αγία Βαρβάρα, στη Βέροια.

Σε δολιοφθορά κατά του δικτύου ηλεκτροδότησης της δομής φιλοξενίας προσφύγων στην Αγία Βαρβάρα, στη Βέροια, προχώρησαν άγνωστοι, καθώς πριόνισαν και έκοψαν ξύλινες κολόνες της ΔΕΗ, έξω από το καμπ. Όπως αναφέρει το Verianet.gr, στόχος των δραστών ήταν το κέντρο φιλοξενίας καθώς η γραμμή εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο αυτό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή επικρατεί αναστάτωση και έντονη ανησυχία όταν διαπιστώθηκε ότι κολόνα του δικτύου της ΔΕΗ ήταν πριονισμένη και κομμένη με τα καλώδια επάνω στον δρόμο.

Στο σημείο έσπευσαν συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ και αστυνομία. Το κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ, το οποίο επιλαμβάνεται της υπόθεσης, κάνοντας μία πρώτη αυτοψία στην περιοχή διαπίστωσε ότι πέρα από την κολόνα που είναι πριονισμένη και πεσμένη στο έδαφος, σε άλλες δυο κολόνες επιχειρήθηκε το κόψιμό τους σε βαθμό που, όπως ανέφεραν, η μία ειναι κομμένη κατά το μισό και η άλλη φέρει εμφανή σημάδια πριονίσματος.

Από τη στιγμή που σημειώθηκε το περιστατικό, όπως ανέφεραν άνθρωποι της αρμόδιας υπηρεσίας στο Verianet, λειτούργησε το αυτόματο σύστημα ασφαλείας με αποτέλεσμα να γίνει αμέσως διακοπή ηλεκτροδότησης του κυκλώματος ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος από τα γυμνά καλώδια που βρίσκονται κομμένα στο σημείο κοπός της κολόνας.

Οι πρώτες ενδείξεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναφέρουν ότι αυτός ή αυτοί που προέβησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια έκοψαν την κολόνα και επιχείρησαν να κόψουν τις άλλες δυο πιθανότατα με πριόνι χειρός ή μπαταρίας, κάτι που εικάζεται απο τα ίχνη πριονίσματος.