Skip to main content

Βέροια: Διακινούσαν αρνιά Ρουμανίας χωρίς παραστατικά

Εταιρεία πιάστηκε στην τσιμπίδα της Οικονομικής Αστυνομίας, καθώς πραγματοποίησε παράνομες εισαγωγές χωρίς να εκδώσει παραστατικά ύψους 418.000 ευρώ

Λαβράκι εντόπισαν στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος (Υ.Ο.Α.Β.Ε.) με τη συνδρομή της Δ/νσης Διαχείρισης Ελέγχων Γάλακτος και Κρέατος του ΕΛ.Γ.Ο. και του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης του Παραεμπορίου (ΣΥΚΑΠ), στο πλαίσιο κοινού επιχειρησιακού σχεδίου για πάταξη της παράνομης εισαγωγής και διακίνησης προϊίοντων, πριν από το Πάσχα, στις 28 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στην εταιρεία με την επωνυμία «Greek’s Bulls Single Member PC» με ΑΦΜ 800493418/ΔΥΟ Βέροιας, με κύρια δραστηριότητα το χονδρικό εμπόριο ζώντων ζώων και έδρα στον Σχοινά Αλεξάνδρειας, όπου διαπιστώθηκε πως για την τελευταία διετία δεν εξέδωσε φορολογικά παραστατικά συνολικής καθαρής αξίας 418.087,60 ευρώ που αφορούν παράνομες εισαγωγές ζώντων αμνών (αρνιών) από τη Ρουμανία και εμπόριο ελληνικών και ρουμάνικων νωπών αμνών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, από τη διασταύρωση των πιστοποιητικών ενδοκοινοτικού εμπορίου (trade control and expert system – ολοκληρωμένο σύστημα κτηνιατρικής πληροφόρησης) και των τιμολογίων εισαγωγών από τη Ρουμανία διαπιστώθηκε η εισαγωγή 5.740 αμνών χωρίς παραστατικά.

Επιπλέον, από τη σύγκριση των σφαγών που πραγματοποίησε σε σφαγεία της χώρας και των παραστατικών πώλησης νωπών κρεάτων βρέθηκε πως απέκτησε χωρίς παραστατικά πενήντα τόνους (49.936,60 κιλά) νωπών αμνών Ρουμανίας και πούλησε χωρίς παραστατικά δεκαέξι τόνους (16.085,00 κιλά) νωπών αμνών.

Για τις ανωτέρω παραβάσεις έχει ενημερωθεί και η ΔΟΥ Βέροιας για τη συνέχιση του ελέγχου και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.