Skip to main content

ΒΕΘ για μέτρα στήριξης: Δίνουν οξυγόνο στις επιχειρήσεις

Πώς σχολίασε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης τις ασφαλιστικές ελαφρύνσεις που ανακοίνωσε, χθες, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για ουσιαστική βοήθεια τόσο στους επιχειρηματίες, όσο και στους εργαζόμενους κάνει λόγο σε ανακοίνωση του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης αναφερόμενο στις φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις που ανακοίνωσε, χθες, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό θα δώσουν ανάσα στις επιχειρήσεις, την επόμενη ημέρα μετά την πανδημία» τόνισε ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης υπογραμμίζοντας πως «η μείωση του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων, που αποτελούσε πάγιο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου, στο 22%, η μειωμένη προκαταβολή φόρου από το 100% στο 55% για τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και για τις εταιρίες στο 70% φέτος και στο 80% από το 2022 κινούνται προς τη θετική κατεύθυνση δίνοντας οξυγόνο στις επιχειρήσεις που εν μέσω κορωνοϊού αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας».

«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν έχουν θετικό πρόσημο. Ευελπιστούμε, επιπρόσθετα, η αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα έως και το 2022, να λάβει μόνιμο χαρακτήρα» κατέληξε ο κ. Καπνοπώλης.