Skip to main content

Βγήκε από τη ΜΕΘ του ΠΓΝ Ρίου ο 8χρονος που νοσηλευόταν με επιπλοκές κορωνοϊού

Γιατροί και νοσηλευτές, χειροκρότησαν τον 8χρονο, που τα κατάφερε να αναρρώσει από αυτή την περιπέτεια, ενώ του προσέφεραν και ως δώρο ένα σκάφανδρο.

Βγήκε το οκτάχρονο παιδί από την ΜΕΘ του ΠΓΝ Ρίου όπου νοσηλευόταν με επιπλοκές κορωνοϊού. Ο μικρός είναι έτοιμος να γυρίσει στο σπίτι του και στην οικογένειά του, αφού κατάφερε να αποφύγει τα χειρότερα.

Υπενθυμίζεται ότι το παιδί είχε παρουσιάσει μια σπάνια επιπλοκή, το μεταφλεγμονώδες σύνδρομο Kawasaki, που εμφανίζεται σε παιδιά που έχουν νοσήσει ή μολυνθεί από κορωνοϊό.

Γιατροί και νοσηλευτές, χειροκρότησαν τον 8χρονο, που τα κατάφερε να αναρρώσει από αυτή την περιπέτεια, ενώ του προσέφεραν και ως δώρο ένα σκάφανδρο, δεδομένου ότι είχε δηλώσει την επιθυμία του να γίνει αστροναύτης.

Ο Εντατικολόγος Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης, τόνισε στο thebest.gr, ότι είναι μια ακόμα μικρή νίκη του ΕΣΥ και ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από κανέναν όσο το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει νοσηλευτές και γιατρούς με επιστημονική επάρκεια και πραγματική αγάπη για τη δουλειά τους.

«Στη μουντάδα των καιρών μας ας είναι αυτή η μικρή νίκη ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δώρο για όλους μας», σημείωσε ο κ. Ηλιάδης.