Skip to main content

Βίκος Street Relays: Η Θεσσαλονίκη έτρεξε για τον Πόντο

Ο φετινός αγώνας ήταν αφιερωμένος στη γενοκτονία, λόγω της συμπλήρωσης των 100 ετών από το 1919 και τα τραγικά γεγονότα για τον ποντιακό ελληνισμό.

Φόρο τιμής στα θύματα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, απέδωσαν οι Θεσσαλονικείς που συμμετείχαν στα Βίκος Street Relays που έγιναν το πρωϊ της Κυριακής 19 Μαΐου στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Νέα Παραλία.

Ο φετινός αγώνας ήταν αφιερωμένος στη γενοκτονία, λόγω της συμπλήρωσης των 100 ετών από το 1919 και τα τραγικά γεγονότα για τον ποντιακό ελληνισμό! Για το λόγο αυτό οργανώθηκε συμβολικός περίπατος 500μ. από το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλάς, ενώ πριν από την έναρξη των αγώνων, η Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδας παρουσίασε παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς. Επίσης, τα Βίκος Street Relays τίμησαν συμβολικά την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος'

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Παναγιώτης Πολύζος και η Μαργαρίτα Ντίνα ήταν οι νικητές στα 5 χλμ. των Βίκος Street Relays της Θεσσαλονίκης που παρουσίασε ο χαρισματικός Θέμης Γεωργαντάς. Βραβείο πήρε και ο Γυμναστικός Σύλλογος Ηρακλής για την πολυπληθέστερη ομάδα.

Οι νικητές ανά αγώνισμα

 

5 χλμ.

Ανδρες

Παναγιώτης Πολύζος   16:54

Γιάννης Κρέκας  17:09

Ανέστης Αποστολίδης 17:18

Γυναίκες

Μαργαρίτα Ντίνα  20:38

Ματίνα Νούλα  21:09

Ευτέρπη Παστογιάννη  24:33

4Χ1000μ.

Ανδρες

Χρήστος Γιδουλίδης, Αλέξανδρος Κανακάρης, Παύλος Σταυρίδης, Πάρης Δημητρίου 14:25

Γυναίκες

Βασιλική Ζερζελοπούλου, Γεωργία Αδαμίδου, Ιωάννα Παπαδοπούλου, Δήμητρα Κωνσταντινίδου 22:38

Μικτή

Κωνσταντίνος Μπούκας, Seminev Asrat, Peta Pivcova, Γιώργος Πατερόπουλος  13:27

Οικογένεια

Αλφρεντ Γκατζία, Γκεζίμ Γκατζία, Αλφρεντ Γκατζία, Γκεζίμ Γκατζία 14:09

Τα Βίκος Street Relays της Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν, ο ιστορικός αθλητικός (προσφυγικός) σύλλογος “Ερμής 1877” και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με Ποντιακούς και Αθλητικούς Συλλόγους της Μακεδονίας, καθώς επίσης και την υποστήριξη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Τα έσοδα από τους αγώνες σκυταλοδρομίας θα διατεθούν για την αγορά αθλητικού υλικού για σχολεία και σωματεία της Θεσσαλονίκης.

Η Βίκος, η κορυφαία ελληνική βιομηχανία νερών και αναψυκτικών, είναι ο Ονομαστικός Χορηγός των Street Relays για έκτη συνεχή χρονιά, ενώ η WATT+VOLT, η κορυφαία ελληνική εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών ενέργειας, είναι ο Μεγάλος Χορηγός των αγώνων. Επίσημος Χορηγός είναι η Interwetten, ένα από τα σημαντικότερα διεθνή brand names στο χώρο του online gaming, το οποίο συνδυάζει κορυφαία ασφάλεια και αξιοπιστία, καθώς το Ypostirixis Group. Μεγάλοι υποστηρικτές είναι η κορυφαία εταιρεία αθλητικών ειδών Saucony, η νo 1 θερμαντική αναλγητική κρέμα Counterpain, η Arla Protein και τα καταστήματα αθλητικών ειδών Intersport.