Skip to main content

Βίντεο με την επιχείρηση διάσωσης στο ναυάγιο ανοιχτά της Χίου

Το Λιμενικό Σώμα ανήρτησε βίντεο με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που έλαβε χώρα τις πρωινές ώρες σήμερα στα ανοιχτά της Χίου.

Βίντεο με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που έλαβε χώρα τις πρωινές ώρες σήμερα στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νοτιοανατολικά ν. Χίου, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ανήρτησε το Λιμενικό Σώμα.

Όπως διαφαίνεται και στα βίντεο τα άτομα βρίσκονται στη θάλασσα, κρατώντας ένα σωσίβιο και άνδρες του Λιμενικού προσπαθούν να τους διασώσουν πλησιάζοντάς τους.

(Το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες)

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Ναυτιλίας, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων τρία κορίτσια ηλικίας 4 και 10 ετών.

Η τέταρτη σορός είναι γυναίκας ηλικίας 35 με 40 ετών, ενώ ένα ακόμα άτομο εξακολουθεί να αγνοείται -  οι έρευνες με πλωτά και εναέρια μέσα για τον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με το Λιμενικό 22 άτομα έχουν διασωθεί (14 άνδρες, 7 γυναίκες και ένα παιδί), συνεπώς ένα ακόμη εκτιμάται ότι αγνοείται.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η βάρκα βυθίστηκε, ενώ οι μετανάστες προσπαθούσαν να διασχίσουν το στενό Χίου-Τσεσμέ και να αποβιβαστούν στις ακτές του νησιού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, η εν λόγω λέμβος είχε εκκινήσει από τα τουρκικά παράλια φορτωμένη με υπεράριθμους επιβάτες. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, οδήγησαν στην αποκόλληση της γάστρας (πάτωμα λέμβου) της μη αξιόπλοης λέμβου και την επακόλουθη ημιβύθισή της. Τονίζεται ότι κανένας εκ των επιβαινόντων δεν έφερε ατομικό σωσίβιο.

Όπως αναφέρει το Λιμενικό, στην επιχείρηση συμμετείχαν ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο του Ελληνικού Στρατού, ένα πλοίο δύναμης ΝΑΤΟ, τρία αλιευτικά σκάφη και τρία παραπλέοντα πλοία.

Στην περιοχή επικρατούν άνεμοι βόρειοι εντάσεως 6 μποφόρ.