Skip to main content

Βίντεο ντοκουμέντο από τη συμμορία που ρήμαζε σπίτια στην Ανατολική Θεσσαλονίκη

Έμπαιναν στα σπίτια όταν οι ένοικοι κοιμόντουσαν, ενώ δύο εκ των ιδιοκτητών ανέφεραν ότι έφεραν συμπτώματα από ρίψη υπνωτικής ουσίας

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση της συμμορίας που πραγματοποιούσε διαρρήξεις και ληστείες σε σπίτια στην ανατολική Θεσσαλονίκη ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Για την υπόθεση χθες συνελήφθησαν στην περιοχή της Πυλαίας και της Πολίχνης δύο άτομα, ένας 49χρονος Αλβανός και ένας 44χρονος ημεδαπός που όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα συνέστησαν, τουλάχιστον από τα τέλη του Ιουλίου του 2022, εγκληματική ομάδα προκειμένου να προβαίνουν στην τέλεση διακεκριμένων κλοπών.

Συγκεκριμένα, ι δράστες από τις 22 Ιουλίου του 2022 έως 23 Σεπτεμβρίου του 2022, ενεργώντας με ίδια ή διαφορετική σύνθεση και με συνεργό κατά περίπτωση, προέβησαν σε συνολικά δεκατέσσερις περιπτώσεις παράνομων πράξεων και συγκεκριμένα δύο ληστειών και δώδεκα κλοπών, που πραγματοποιήθηκαν ή αποπειράθηκαν, από σπίτια στις περιοχές της Πυλαίας, Πανοράματος, Καρδίας, Πλαγιαρίου, Τριλόφου και Επανομής.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, έμπαιναν στα σπίτια όταν οι ένοικοι κοιμόντουσαν, ενώ δύο εκ των ιδιοκτητών ανέφεραν ότι έφεραν συμπτώματα από ρίψη υπνωτικής ουσίας.

Η συνολική λεία αποτελούμενη από χρυσαφικά-χρηματικά ποσά εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των 53.000 ευρώ περίπου, ενώ επιπρόσθετα αφαίρεσαν τρία επιβατικά αυτοκίνητα, τα οποία ανευρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Ακόμη, στην κατοχή των δύο δραστών βρέθηκαν κατά την αστυνομική έρευνα, ένα πιστόλι με γεμιστήρα που έφερε πέντε φυσίγγια, ένα εμφανώς πλαστό δελτίο ταυτότητας Ιταλικών Αρχών, μία εμφανώς πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης Ιταλικών Αρχών και το χρηματικό ποσό των 725 ευρώ ως προερχόμενο από αξιόποινες πράξεις.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο επιβατικά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της συμμορίας για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους από τα σημεία των παράνομων πράξεων, τα οποία μετά την τέλεση απέκρυπταν προκειμένου να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους από τις Αστυνομικές Αρχές.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη διακρίβωση τυχόν συμμετοχή τους σε έτερες αξιόποινες πράξεις.

Δείτε βίντεο από το newsit.gr και φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ: