Skip to main content

Βίντεο ντοκουμέντο από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στην κατάληψη στο Βιολογικό

Η επιχείρηση εκκένωσης πραγματοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ υπό άκρα μυστικότητα νωρίς το πρωί της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου - Δείτε το βίντεο

Βίντεο από την επιχείρηση της ελληνικής αστυνομίας στον χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (Στέκι στο Βιολογικό), το οποίο τελούσε υπό κατάληψη επί 34 έτη, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Τι εντόπισαν οι αστυνομικοί στην εκκένωση της κατάληψης στο ΑΠΘ (φωτο)

Μέσα στο βίντεο απεικονίζεται οι φθορές που έχει υποστεί το κτήριο με σπασμένους τοίχους και πόρτες. Η επιχείρηση εκκένωσης πραγματοποιήθηκε από την ΕΛΑΣ υπό άκρα μυστικότητα νωρίς το πρωί της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου και έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού, ενώ διαπιστώθηκε πως δεν βρισκόταν κανένας μέσα στο χώρο της κατάληψης.

Εντός του κτηρίου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 26 ξύλινα κοντάρια, τέσσερα πανό, μία αυτοσχέδια βαριοπούλα, μία μεταλλική ράβδος, μία σακούλα, που περιείχε τέσσερα πετρώματα και χρηματικό ποσό.



Τις ευχαριστίες του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξέφρασε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, για τη λήξη της κατάληψης.

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου δήλωσε ότι η λήξη της κατάληψης «δε σηματοδοτεί απλώς το τέλος μιας κατάληψης που κράτησε 34 χρόνια, αλλά το τέλος του φόβου και της ντροπής για όσα εδώ και δεκαετίες προσβάλλουν το δημόσιο πανεπιστήμιο και τον Έλληνα φορολογούμενο».

«Το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο χρηματοδοτείται από τους Έλληνες φορολογούμενους, για να υπηρετεί την προαγωγή της γνώσης, της έρευνας, της προσωπικής εξέλιξης, να λειτουργεί ως πυλώνας εθνικής ανάπτυξης και όχι ως θερμοκοιτίδα αυτόνομων νησίδων βίας και αυθαιρεσίας. Ως πρυτανικές Αρχές έχουμε καθήκον να προστατεύουμε την πανεπιστημιακή κοινότητα από κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των μελών της, επενδύοντας ταυτόχρονα στη διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας των μέσων και υποδομών για την εκπαιδευτική διαδικασία», πρόσθεσε ο κ. Παπαϊωάννου.