Skip to main content

Βίντεο: Το ωστικό κύμα ρίχνει τα πάντα εκτός από τη σημαία του Λιβάνου

Βίντεο που εξασφάλισε η Voria.gr από γραφείο δικηγόρου σε ουρανοξύστη της Βηρυτού απεικονίζει τη σφοδρότητα της έκρηξης και την καταστροφή που επέφερε

Τη σφοδρότητα του ωστικού κύματος που προκάλεσε η τεράστια έκρηξη που σημειώθηκε στη Βηρυτό το απόγευμα της περασμένης Τρίτης δείχνει βίντεο από κάμερα ασφαλείας σε γραφεία στην πρωτεύουσα του Λιβάνου που εξασφάλισε η Voria.gr.

Συγκεκριμένα, το βίντεο είναι από κάμερα κλειστού κυκλώματος που βρίσκεται στο γραφείο του γνωστού Λιβανέζου δικηγόρου, Ziad Hobeiche, ο οποίος είχε αποχωρήσει από αυτό 15 λεπτά πριν σημειωθεί η φονική έκρηξη. Το γραφείο βρίσκεται 2 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της έκρηξης, στον 9ο όροφο ουρανοξύστη.



Το κτήριο ξαφνικά σείεται και τα τζάμια του γίνονται θρύψαλα, εξαιτίας του ωστικού κύματος, ενώ οι σημαίες που διακοσμούσαν τον χώρο του γραφείου αρχίζουν να πέφτουν.

Ωστόσο, όπως φαίνεται στις εικόνες, παρά τη σφοδρότητα της έκρηξης, η μόνη σημαία που παρέμεινε όρθια μέσα στο γραφείο ήταν αυτή του Λιβάνου, γεγονός που στέλνει, σημειολογικά, το μήνυμα ότι, παρά την αδιανόητη καταστροφή, η χώρα θα ξανασταθεί στα πόδια της.