Skip to main content

Λιμενικό: Βίντεο από τον εντοπισμό 57 μεταναστών στα ανοιχτά της Κεφαλονιάς -Δύο συλλήψεις

Το Σάββατο σημειώθηκε επιχείρηση του Λιμενικού κοντά στην Κεφαλονιά, ώστε να περισυλλεγούν 57 μετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοφόρο - Δείτε βίντεο

Συνελήφθησαν δύο άτομα κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης 57 μεταναστών από το Λιμενικό, το πρωί του Σαββάτου, στα ανοικτά της Κεφαλονιάς.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο, σημειώθηκε επιχείρηση του Λιμενικού κοντά στην Κεφαλονιά, ώστε να περισυλλεγούν 57 μετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοφόρο. Στο σημείο έφτασε σκάφος του Λιμενικού και όπως διακρίνεται και στο βίντεο μετά από προσπάθεια περισυνελέγησαν όλοι καλά στην υγεία τους.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, ενεργοποιήθηκαν παραπλέοντα πλοία και πλωτά περιπολικά, ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης του Λιμενικού στην θαλάσσια περιοχή 60 ν.μ. δυτικά νοτιοδυτικά της νήσου Κεφαλονιάς το πρωί του Σαββάτου, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί εκ των 57, ηλικίας 26 και 28 ετών, για μεταφορά υπηκόων τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος και προέκυψε κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή και τους οποίους επιχείρησαν από κοινού να προωθήσουν σε έδαφος κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά παράβαση του ν.4251/2014.

Δείτε την επιχείρηση του Λιμενικού στην Κεφαλονιά: