Skip to main content

Βιωματικά εργαστήρια στον δήμο Καλαμαριάς με θέμα την πρόληψη κατά των εξαρτήσεων

Οι χορευτές της swing academy προσκαλούν τους παρευρισκόμενους σε χορευτικές συναντήσεις, για να διαδώσουν ότι η πρόληψη είναι η χαρά, η συνδημιουργία

Ο δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «ΕΛΠΙΔΑ» στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, οργανώνει, εκδήλωση με τίτλο: «Ξεκλείδωσε τις επιλογές σου, ελεύθερος από εξαρτήσεις», την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 και ώρα 8μ.μ, στην Πλαζ Αρετσούς.

Όπως αναφέρει ο δήμος Καλαμαριάς, αυτήν τη χρονιά το μήνυμα της Πρόληψης συνοψίζεται στην αξία που έχει να είναι ο καθένας ενήμερος για τις επιλογές του και για τις δυνατότητες που υπάρχουν, τόσο μέσα του όσο και στο περιβάλλον του. Η αξιοποίηση όλων των παραπάνω συνίσταται στη διαμόρφωση μιας ελεύθερης βούλησης για το άτομο, τις ομάδες, τις κοινωνίες, μιας βούλησης που δεν παγιδεύεται στη μονομέρεια και τα στενά όρια οποιασδήποτε μορφής εξάρτησης.    

Νέοι και παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε βιωματικά εργαστήρια με θέμα την πρόληψη κατά των εξαρτήσεων. Συγχρόνως οι χορευτές της swing academy θα προσκαλούν τους παρευρισκόμενους σε χορευτικές συναντήσεις, που θα διαδώσουν με το δικό τους τρόπο ότι η πρόληψη είναι το μοίρασμα, η χαρά, η συνδημιουργία.

Στις 9μμ. θα ξεκινήσει η συναυλία των Gadjo Dilo, ένα συγκρότημα, που, μέσα από το πάντρεμα διαφορετικών ήχων, παρασέρνει το κοινό σε μια gypsy jazz γιορτή. Η ιδέα της δημιουργικής σύνθεσης των διαφορετικών κουλτουρών, οπτικών, στοιχείων είναι ιδιαιτέρως γνώριμη στη φιλοσοφία της πρόληψης, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο δήμος Καλαμαριλας, μιας και διαμορφώνει ένα μεγάλο μέρος του έργου της: η αλληλεπίδραση με το διαφορετικό εμπλέκει τους ανθρώπους σε αυθεντικές σχέσεις, τους βοηθάει να αποδεχτούν τον εαυτό τους και τους άλλους, να επικοινωνήσουν, να ελευθερωθούν από την προκατάληψη… με λίγα λόγια να ισχυροποιήσουν κάποιους πρωταρχικούς προστατευτικούς παράγοντες κατά των εξαρτήσεων.