Κυριακή 1 Αυγούστου 2021
x

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ ΑΝΑΔΟΧΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

Υποψήφιοι ανάδοχοι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα σχετικά με το θέμα αναδοχής παιδιού. Πώς γίνεται η αίτηση συμμετοχής.

Αναγνωρίζοντας την μεγάλη ανάγκη υποστήριξης που έχουν οι ανάδοχοι γονείς μετά την εκπλήρωση μιας μακροχρόνιας επιδίωξης να αποκτήσουν παιδί μέσω του θεσμού της αναδοχής, σε συνδυασμό με τη συγκυρία του εγκλεισμού λόγω της πανδημίας του covid 19, το Δίκτυο Αναδόχων Γονέων και Εθελοντών για την Εξωιδρυματική Κοινωνική Φροντίδα των Ανηλίκων «Δικαίωμα στην Οικογένεια» διοργανώνει για πρώτη φορά, μέσω διαδικτύου, συνάντηση και συζήτηση αναδόχων γονέων που επιθυμούν να εκφράσουν στους υπόλοιπους συμμετέχοντες τις εμπειρίες τους από την αναδοχή ενός παιδιού προερχόμενο από ένα ίδρυμα ή εγκαταλειμμένο, τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν, τη χαρά την ικανοποίηση και εμπειρία που τους πρόσφερε το λειτούργημα του αναδόχου γονέα, την εξέλιξη και την βελτίωση που παρουσίασε το παιδί σε αναδοχή.

Εχουν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα για τους προβληματισμούς που γεννά συνεχώς η σχέση της αναδοχής, για θέματα νομικής φύσης ως προς την εξέλιξη της αναδοχής καθώς και για ζητήματα που σχετίζονται με την αναγκαία κοινωνική εργασία κατά τη διάρκειά της. Σύμβουλος και συντονίστρια στην συνάντηση αυτή είναι η κ. Ράνια Ντίκικου, ψυχολόγος και έμπειρη εκπαιδεύτρια σε βιωματικές ομάδες και στα προγράμματα επιμόρφωσης αναδόχων και θετών γονέων στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Η νομικός και Πρόεδρος του Δικτύου κ. Ελένη Γεώργαρου θα παρέχει νομική συμβουλευτική σε όποιον συμμετέχοντα/-ουσα το ζητήσει ενώ η κοινωνική λειτουργός του Δικτύου κ. Φωτεινή Μουρτιάδου θα συμμετέχει στη συζήτηση που αφορά σε θέματα κοινωνικής εργασίας και υποστήριξης αναδόχων γονέων και ανηλίκων σε αναδοχή.

H συνάντηση αυτή απευθύνεται σε 25 αναδόχους γονείς και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26/4/2021 και ώρα 6-8 μμ. Πρόθεση του Δικτύου είναι να την επαναλάβει ώστε να υποστηρίξει όσο το δυνατόν περισσότερους αναδόχους γονείς ενώ άμεσα προγραμματίζεται μια δημόσια ανοιχτή συζήτηση για τα αποτελέσματα, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διασύνδεσης ανηλίκων και υποψηφίων αναδόχων και θετών γονέων.

H συζήτηση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom και αιτήσεις συμμετοχής κατατίθενται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Δικτύου fospavonet@gmail.com.

Πληροφορίες : 2310. 288010, 69778316 Ελένη Γεώργαρου

Δηλώσεις συμμετοχής κατατίθενται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Δικτύου fospavonet@gmail.com.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ