Skip to main content

Βιβή Ανθοπούλου: Με όραμα έναν καλύτερο κόσμο μέσω της παιδείας

Η γενική διευθύντρια του Ιδρύματος Λαμπράκη και εμπνεύστρια του προγράμματος Womentors μοιράζεται τις σκέψεις της με τη Vwoman.

Της Σοφίας Αποστολίδου

Η σχέση της Βιβής Ανθοπούλου με το Ίδρυμα Λαμπράκη ξεκίνησε το 2007, όταν εργάστηκε ως project manager του πανελλαδικού Δικτύου Σχολικής Καινοτομίας. Από το 2013 βρίσκεται στο τιμόνι του φορέα. Η διευθύντρια του Ιδρύματος Λαμπράκη πιστεύει πως μέσα από την σωστή παιδεία- στην οποία έχει προσφέρει από διάφορες θέσεις όλα αυτά τα χρόνια-μπορεί να αλλάξει ο κόσμος. Μιλάει με ενθουσιασμό για τις κοινωφελής δράσεις του Ιδρύματος και για το πρόγραμμα γυναικείας ενδυνάμωσης- “Womentors” το οποίο η ίδια εμπνεύστηκε και υλοποίησε και έχει ως στόχο του την εξάλειψη των έμφυλων ανισοτήτων–που εξακολουθούν να υφίστανται-μέσω της ενημέρωσης των γυναικών.

Τέλος, η Βιβή Ανθοπούλου εκμυστηρεύεται τις δυσκολίες που η ίδια βίωσε, όταν ούσα μόλις 29 ετών βρέθηκε σε θέσεις ευθύνης, μαζί με  πολιτικούς και ακαδημαϊκούς που στην συντριπτική πλειοψηφία τους ήταν άντρες-και μάλιστα πολύ μεγαλύτερης ηλικίας- και μοιράζεται μαζί μας πως διαχειρίζεται τις πολλαπλές απαιτήσεις της καθημερινότητάς της.

Δαβάστε περισσότερα στη Vwoman.gr