Skip to main content

Βλαστός - ΕΤΑΔ: Θα συζητήσουμε με την τοπική κοινωνία για το «Παλατάκι»

Τι είπε ο επικεφαλής της ΕΤΑΔ για την ανάπτυξη του Κυβερνείου στο 4ο συνέδριο Prodexpo North που πραγματοποιείται με χορηγό επικοινωνίας τη Voria.gr

Δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση για τη μορφή της αξιοποίησης του Κυβερνείου, που αποτελεί τοπόσημο για την περιοχή της Καλαμαριάς, ωστόσο θα επιλεγεί η βέλτιστη λύση για την ανάδειξη του αφού προηγηθεί συζήτηση με την τοπική κοινωνία.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Βλαστός, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ κατά τη διάρκεια του 4ου συνεδρίου Prodexpo North για την ακίνητη περιουσία στη Βόρεια Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και συντόνισε ο διευθυντής σύνταξης της Voria.gr Γιώργος Χατζηλίδης.

«Στόχος της ΕΤΑΔ για όλα τα υπό αξιοποίηση ακίνητα είναι να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά για την οικονομία αλλά και προς όφελος της τοπικής κοινωνίας» ανέφερε ο κ. Βλαστός υπογραμμίζοντας πως «θέλουμε να αναπτύξουμε σωστά το Κυβερνείο που επί σειρά ετών υπολειτουργεί. Θα το αναδείξουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο ακούγοντας και την τοπική κοινωνία».

Η τοποθέτηση του κ. Βλαστού έρχεται λίγες ώρες μετά την ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωση του δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή στη μακροχρόνια παραχώρηση σε ιδιώτη τονίζοντας πως «Το Παλατάκι είναι για την Καλαμαριά ότι είναι για τη Θεσσαλονίκη ο Λευκός Πύργος, ένα τοπόσημο που πρέπει να γίνει φάρος πολιτισμού», έγραψε ο δήμαρχος Καλαμαριάς.

Αναφερόμενος στα τουριστικά ακίνητα στη Βόρεια Ελλάδα που είναι προς αξιοποίηση ο κ. Βλαστός σημείωσε πως υπάρχει ένα πρόγραμμα ανάπτυξης για τα Ξενία, κάμπινγκ και ακτές και αιγιαλούς. «Μέριμνα μας για κάθε έργο είναι το σχέδιο βιωσιμότητας και της σκοπιμότητας» είπε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ.



Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Youtube