Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021
x

ΒΛΕΠΕΙ ΞΑΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ «μαγαζί γωνία», ενώ διακρίνει προσπάθεια μετασχηματρισμού στον ΣΥΡΙΖΑ.

Την εκτίμηση ότι ο «παπανδρεϊσμός και ο καραμανλισμός» δύσκολα θα πεθάνει από το πολιτικό σκηνικό, εξέφρασε ο πρώην υπουργός Γιάννης Πανούσης. Προέβλεψε μάλιστα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου «θα ξαναπάρει το ΠΑΣΟΚ με κάποιο τρόπο».

Ο καθηγητής Εγκληματολογίας, μιλώντας στο One Channel και την Αθηναΐδα Νέγκα, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρώσει τον ιστορικό του ρόλο για να προσθέσει: «Δεν πρέπει να το αδικούμε. Έφερε πολλά πράγματα σε επίπεδο κοινωνικής δικαιοσύνης. Ανέβασε επάνω καταπιεσμένες τάξεις κυρίως τους μικρομεσαίους. Έπαιξε ιστορικό θετικό ρόλο για τη χώρα. Εφτασε όμως η ώρα που με χειρισμούς ή από συγκυρία έκλεισε ο κύκλος. Δεν ξέρουν πώς θα τον κλείσουν».

Ο κ. Πανούσης συμπλήρωσε πως «το ΠΑΣΟΚ είναι μαγαζί γωνία. Και είναι το κέντρο του παπανδρεϊσμού. Δεν πεθαίνει». Εξήγησε ότι στη χώρα μας είχαμε δύο οικογένειες και πολιτικές τάσεις: Τον παπανδρεϊσμό και τον καραμανλισμό. «Τώρα, εμφανίζεται και μια νέα γενιά, ο μητσοτακισμός. Αλλά για την ώρα υπάρχουν δύο σχολές. Αυτές οι δύο σκέψεις πολιτικής δύσκολα θα πεθάνουν» και πρόσθεσε: «Εκτιμώ, πως ο Γιώργος Παπανδρέου θα ξαναπάρει το ΠΑΣΟΚ με κάποιο τρόπο. Θα κάνει μια κίνηση που πιθανόν δε τη σκεφτόμαστε. Δε θα κάτσει να κάνει αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι ούτε ο Κώστας Καραμανλής -ο οποίος όπως παρατήρησε, εμφανίστηκε εκ νέου τελευταία – προτίθεται να αφήσει τον καραμανλισμό.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως ο Αλ. Τσίπρας επιθυμεί να μετασχηματίσει το κόμμα της Κουμουνδούρου «όχι για να του προσδώσει μια ιδεολογική καθαρότητα», αλλά για ξαναβγεί πρωθυπουργός. Οπως είπε ο κ. Πανούσης ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι αθώος ούτε έχει το ηθικό πλεονέκτημα «μια και πέρασε από την κυβέρνηση».

Ο Γ. Πανούσης πρόσθεσε πως ο Αλ. Τσίπρας είναι προβεβλημένος «και με πολλά χαρίσματα, επικοινωνιακά» ενώ εκτίμησε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης «κάθεται στη γωνία και περιμένει να πάρει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ή ό,τι μείνει από την εσωτερική σύγκρουση του ΣΥΡΙΖΑ, ό,τι προκύψει από διασπάσεις ή νέες ομαδοποιήσεις του».

Τέλος, για τη διαπραγμάτευση του 2015 το χαρακτήρισε ως «χάος, αδυναμία σύλληψης και διαχείρισης ενός προβλήματος, το οποίο στον ΣΥΡΙΖΑ δεν το ήξεραν ούτε ήθελαν να το μάθουν».
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/giannis-panoysis-o-papandreoy-tha-xanaparei-pasok
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ