Skip to main content

Βολές Μάλαμα κατά Καλαφάτη για την κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης Θερμαϊκού Κόλπου

Η βουλευτής σημείωσε πως η στάση του υφυπουργού προκάλεσε «αλγεινή εντύπωση» - «Έβαλε την κομματική γραμμή πάνω από το δημόσιο συμφέρον».

Βολές κατά του υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας Θράκης, Σταύρου Καλαφάτη, εξαπέλυσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα για την κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, λέγοντας πως ο ίδιος «έβαλε την κομματική γραμμή πάνω από το δημόσιο συμφέρον».

Η βουλευτής σημείωσε πως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς «η κυβέρνηση διέλυσε στα κρυφά τον Φορέα Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου και μετέφερε τις αρμοδιότητες του σε έναν αδιαφανή φορέα, με έδρα την οδό Μεσογείων (!) στην Αθήνα».

Η ίδια συνέχισε υπογραμμίζοντας πως «της κυβέρνησης της φαντάζει πιο εύκολο να γεμίσει φωτοβολταϊκά πάνελ τον υδροβιότοπο του Αγίου Μαμά, να διαλύσει κάθε περιβαλλοντική προστασία στο Δέλτα του Άξιου, να γεμίσει ανεμογεννήτριες τη Βόλβη».

Παράλληλα, ανέφερε ότι η στάση του κ. Καλαφάτη προκάλεσε «αλγεινή εντύπωση». «Από την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Είναι γνωστές οι προθέσεις τους. Όμως, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η στάση του κ. Καλαφάτη, ο οποίος συναίνεσε σε αυτή την περιβαλλοντική υποβάθμιση της Μακεδονίας και της Θράκης, βάζοντας την κομματική γραμμή πάνω από το δημόσιο συμφέρον», καταλήγει.