Skip to main content

Βόμβα Λαβρόφ: Η Ρωσία δεν έχει σχέσεις με την ΕΕ με ευθύνη των Βρυξελλών

«Ολόκληρη η υποδομή των σχέσεων αυτών καταστράφηκε από μονομερή βήματα που έγιναν από τις Βρυξέλλες», ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Για καταστροφή των ευρωρωσικών σχέσεων με ευθύνη της ΕΕ, έκανε λόγο ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ διευκρινίζοντας μάλιστα ότι αυτή τη στιγμή η Μόσχα δεν έχει σχέσεις με τις Βρυξέλλες ως οργανισμό.

«Δεν έχουμε σχέσεις με την ΕΕ ως οργανισμό. Ολόκληρη η υποδομή των σχέσεων αυτών καταστράφηκε από μονομερή βήματα που έγιναν από τις Βρυξέλλες», ανέφερε ο Ρώσος διπλωμάτης σύμφωνα με το πρακτορείο Tass μετά τη συνάντησή του με τον Κινέζο ομόλογό του Γουανγκ Γι.

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για επαφές με την ΕΕ, όταν οι Βρυξέλλες το κρίνουν απαραίτητο προκειμένου να εξαλειφθούν ανωμαλίες στις διμερείς σχέσεις.

«Εάν και όταν οι Ευρωπαίοι κρίνουν σκόπιμο να εξαλείψουν αυτές τις ανωμαλίες στις επαφές με τον μεγαλύτερο γείτονά τους, φυσικά θα είμαστε έτοιμοι να χτίσουμε τις σχέσεις μας στη βάση της ισοτιμίας, και της ισορροπίας μεταξύ των συμφερόντων. Στο μεταξύ, δεν υπάρχει αλλαγή στο δυτικό μέτωπο, ενώ στην ανατολή κατά τη γνώμη μου, έχουμε μια πλούσια ατζέντα», τόνισε ο Σεργκέι Λαβρόφ.