Skip to main content

Βόμβα στον Όμιλο Μουζενίδη - Προσωρινή ή όχι η αναστολή εργασιών;

Αναστολή εργασιών για την Ελλάδα ανακοίνωσε ο όμιλος Μουζενίδη - Τα οικονομικά προβλήματα και η επόμενη ημέρα του ομίλου.

Δύσκολες ώρες περνά ο Όμιλος Μουζενίδη, που σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες προερχόμενες από ανθρώπους του τουρισμού της Βόρειας Ελλάδας, ανακοίνωσε πως αναστέλλει τις εργασίες του.

Ο όμιλος, που διανύει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της πορείας του, φέρεται να επικαλέστηκε τα παρατεταμένα περιοριστικά μέτρα στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης, γεγονός που δυσκολεύει τη συνέχιση των εργασιών του.

Μάλιστα σύμφωνα με δημοσίευμα προερχόμενο από το ρωσικό site TourDom.ru η εταιρεία ανάρτησε μήνυμα σε κλειστή ομάδα του Facebook ( Luxury Travel Club), ενημερώνοντας για την προσωρινή, όπως αναφέρει, αναστολή των τουριστικών της υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Στο μήνυμα αναφέρεται πως «λόγω των παρατεταμένων περιοριστικών ενεργειών στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης για περισσότερο από ένα χρόνο, η Mouzenidis Travel Greece θα διακόψει προσωρινά την εξυπηρέτηση πελατών στην Ελλάδα από τις 18 έως τις 26 Ιουνίου του τρέχοντος έτους».

Την ίδια ώρα, πάντως σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου η αναστολή των εργασιών ενδέχεται να μην είναι προσωρινή, καθώς υπάρχει έντονη φημολογία πως την ερχόμενη Παρασκευή θα κατατεθεί αίτηση για προστασία από τους πιστωτές, δεδομένου πως τα ανοίγματα του ομίλου είναι μεγάλα.  

Σημειώνεται πως τα ανοίγματα του ομίλου σε ξενοδοχεία κυρίως της Χαλκιδικής είναι σημαντικά, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό.

Τα οικονομικά προβλήματα

Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο όμιλος, ο οποίος αποτελεί επί σειρά ετών τη μεγαλύτερη εταιρεία στην εξυπηρέτηση πελατών από τη Ρωσία, είναι γνωστές εδώ και καιρό.

Τα αδιέξοδα στα οποία βρέθηκε ο όμιλος μετά και την πρόσφατη απώλεια του ιδρυτή της Μπόρις Μουζενίδη φαίνεται πως διογκώθηκαν λόγω της πανδημίας και των περιορισμών που υπάρχουν για τις πτήσεις από τη Ρωσία προς τη χώρα μας. Σημειώνεται πως οι πτήσεις από Ρωσία για Ελλάδα θα πραγματοποιούνται από τις  28 Ιουνίου βάσει του νέου διευρυμένου προγράμματος που απόφασισε προ ημερών το επιχειρησιακό κέντρο της ρωσικής κυβέρνησης.

Τι λέει η εταιρεία

Από την πλευρά της η Mouzenidis Travel με ανάρτηση της στο facebook αναφέρει πως «η αναστολή λειτουργίας της εταιρείας υποδοχής στην Ελλάδα - Mouzenidis Travel Greece από 18 έως 26 Ιουνίου προκλήθηκε από τεχνικές και νομικές διαδικασίες. Στο στάδιο μεταβίβασης κληρονομιάς, αποτίμησης περιουσίας, μεταβίβασης υποθέσεων στη νέα διοίκηση βρίσκεται η ελληνική εταιρεία υποδοχής. Η παύση στην υπηρεσία των τουριστών στην Ελλάδα (και αποκλειστικά στην Ελλάδα) είναι προσωρινή.

Ρωσικές εταιρείες του ομίλου Μουζενίδη, που δραστηριοποιούνται υπό το brand ′ Muzenidis Travel σε Μόσχα, Αικατερινούπολη, Αγία Πετρούπολη και Ροστόφ-ον-Ντον, συνεχίζουν τις δραστηριότητες τους αδιάλειπτα και εξυπηρετούν τους  τουρίστες για όλους τους άλλους προορισμούς παρέχοντας την απαραίτητη υποστήριξη».

Ποιος είναι ο όμιλος Μουζενίδη

Ο όμιλος Mouzenidis Group, αποτελεί σχήμα ελληνικών εταιρειών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.

H εταιρεία Mouzenidis Travel αποτελεί συνέχεια της ατομικής επιχείρησης Mouzenidis Tours, η οποία ιδρύθηκε το 1995 από τον Μπόρις Μουζενίδη. Έδρα της εταιρείας από τα πρώτα της βήματα είναι και παραμένει η Θεσσαλονίκη, ενώ λειτουργούν υποκαταστήματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, όπως σε Αθήνα, Πιερία, Χαλκιδική, Πελοπόννησος, Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδος, Θάσος και Ζάκυνθος.

Ο όμιλος κατάφερε ταυτόχρονα να αναπτύξει ένα δίκτυο αποκλειστικών συνεργατών-διανομέων των προϊόντων του σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας, Ουκρανίας, Λευκορωσίας, Μολδαβίας, Καζακστάν, Σερβίας, Ρουμανίας, Λετονίας, Βουλγαρίας, Βαλτικής, Πολωνίας, Γεωργίας και της Τουρκίας, ξεπερνώντας σήμερα τον αριθμό των 80 γραφείων συνεργατών στις δραστηριοποιούμενες χώρες.

Τον όμιλο μεταξύ άλλων αποτελούν οι εταιρείες:
 
 MouzenidisTravel,  ΒoMo Club (διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων), Active MICE (οργάνωση εταιρικών πακέτων διακοπών),  Mouzenidis Intour,  Εllin Camp (παιδικές κατασκηνώσεις),  Enigma Shopping Center - εμπορικό κέντρο,  Ellinair (αεροπορική εταιρεία), Grekodom Development (μεσιτική , κατασκευαστική εταιρία ακινήτων) κ.α.