Skip to main content

Β. Ελλάδα: Οκτώ μοναδικά καταλύματα για μια διαφορετική εμπειρία διακοπών (φωτο)

Η Voria.gr με τη βοήθεια της πλατφόρμας airbnb.gr, ανακάλυψε μερικά μοναδικά καταλύματα για την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου - Πόσο κοστίζουν

Με το καλοκαίρι να έχει μπει για τα καλά και την ερώτηση να πλανάται στο μυαλό των περισσοτέρων για το πού θα ήταν προτιμότερο να περάσουν φέτος τις διακοπές τους, υπάρχουν διαθέσιμες διαφορετικές από τα συνηθισμένα τουριστικές επιλογές που προσφέρουν αποφόρτιση αλλά και κοινωνική αποστασιοποίηση για όσους ακόμα την έχουν ανάγκη.

Η Voria.gr, με τη βοήθεια της πλατφόρμας airbnb.gr, ανακάλυψε, ενδεικτικά για την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, περίοδο που πολλοί Έλληνες επιλέγουν να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους, μερικά μοναδικά καταλύματα, σε Χαλκιδική, Πιερία, Πήλιο, Σποράδες και Σαμοθράκη, τα οποία υπόσχονται μια διαφορετική εμπειρία διακοπών.

Για όσους λοιπόν θέλουν να βιώσουν τη δική τους καλοκαιρινή… μοναξιά, παρέα με τους αγαπημένους τους ανθρώπους, μικροσκοπικά νησιά, ανεμόμυλοι, δενδρόσπιτα, ξύλινα σπιτάκια, πετρόκτιστες κατοικίες αλλά και... κοντέινερ, μπορούν να αποτελέσουν χρυσή επιλογή.

Ένα δεντρόσπιτο στη Βόρεια Χαλκιδική

Τοποθετημένο ανάμεσα σε δύο παραδοσιακά χωριά της Χαλκιδικής, το δεντρόσπιτο στην Αγραμάδα, είναι σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει στιγμές διαμονής εναρμονισμένες με την φύση. Είτε σκοπεύετε να εξερευνήσετε ορεινές κορυφογραμμές, ιστορικά σημεία, είτε να χαλαρώσετε στα κρυστάλλινα νερά της Χαλκιδικής, είναι σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει μία διαφορετική εμπειρία διαμονής.Το δεντρόσπιτο μπορεί να φιλοξενήσει δυο άτομα και η τιμή του ξεκινά από 94 ευρώ το βράδυ.



Διακοπές σε ιδιωτικό νησί  

Εμπειρία “Γαλάζιας Λίμνης”, της ταινίας που για πολλούς άφησε εποχή με το ειδυλλιακό τοπίο, που παρουσίαζε, θα ζήσουν όσοι αποφασίσουν να κάνουν τις διακοπές τους στο νησί Ελιά, ένα μικρό ιδιωτικό νησί στη Βουρβουρού, χωροθετημένο μέσα σε κρυστάλλινα νερά.

Το νησί συνδυάζει τα καταγάλανα νερά με το δάσος και τις εξωτικές παραλίες. Το σπίτι μπορεί να εξυπηρετήσει τέσσερις επισκέπτες και η τιμή ανά διανυκτέρευση ξεκινά από 80 ευρώ.



Ξυλόσπιτο μπροστά στην παραλία

Ένα ονειρικό ξυλόσπιτο 34 τμ, μπορεί να αποτελέσει ένα μοναδικό προορισμό, στο Παλιούρι της Χαλκιδικής. Το κατάλυμα που υπόσχεται ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα, μακριά από την πολυκοσμία, μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι τέσσερα άτομα. Το σημαντικότερο βρίσκεται μπροστά στο κύμα και οι επισκέπτες του μπορούν να χαρούν την ομορφιά της θάλασσας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.



Διακοπές σε... κοντέινερ

Η μόδα που επικρατεί εδώ και πολλά χρόνια στο εξωτερικό έχει αρχίσει να γίνεται μόδα και στην Ελλάδα. Τα κοντέινερ, που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στη ναυτιλία από φορτηγά πλοία για τη μεταφορά εμπορευμάτων, λόγω της δομής και της αντοχής τους, έχουν αποκτήσει ακόμα μια χρήση. Μετατρέπονται σε μικρά, μεσαία ή και μεγάλα σπίτια. Τη νέα τάση ακολουθεί και η Χαλκιδική. Ένα τέτοιο σπίτι μπροστά στο κύμα, μπορεί λοιπόν να αποτελέσει μια νέα εμπειρία και να φιλοξενήσει τέσσερις επισκέπτες με 180 ευρώ ανά διανυκτέρευση.



Ένα ξυλόσπιτο στη Σαμοθράκη

Τρεις επισκέπτες μπορεί να υποδεχτεί το οικολογικά φτιαγμένο ξυλόσπιτο που βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο στη Σαμοθράκη, κοντά στο χωριό Θερμά.

Αποτελεί έναν καλό λόγο για να επισκεφτεί κανείς το νησί καθώς η κατοικία βρίσκεται απομονωμένη και προσφέρει πλήρη χαλάρωση. Η τιμή ανά διανυκτέρευση είναι στα 120 ευρώ.



Μικροσκοπικό πέτρινο σπίτι στο Πήλιο

Ένα παραδοσιακό πετρόκτιστο σπίτι στο χωριό Άγιος Γεώργιος στο Πήλιο, προσφέρει την τέλεια απομόνωση. Με θέα στο βουνό αλλά και στη θάλασσα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι τρία άτομα, ενώ η τιμή ανά βραδιά είναι 59 ευρώ.



Ο ανεμόμυλος στην Αλόννησο

Για τους περισσότερους οι ανεμόμυλοι ήταν αυτοί που εξασφάλιζαν το αλεύρι στην τοπική κοινωνία. Και όμως ένας ανεμόμυλος που χρονολογείται στα 1850 ανακαινίστηκε το 2015 και από τότε φιλοξενεί τουρίστες που επιθυμούν να περάσουν διαφορετικές διακοπές από τις συνηθισμένες, κάνοντας ένα ταξίδι στην παράδοση της Αλοννήσου.

Ο γραφικός ανεμόμυλος, που είναι μια από τις πιο αγαπητές ιστορικές εικόνες του νησιού, διαθέτει τρία υπνοδωμάτια και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 6 επισκέπτες.  Αποτελείται από  τέσσερις ορόφους ενώ μία πέτρινη σκάλα συνδέει τα δωμάτια.

Ο ανεμόμυλος περιβάλλεται από μια κυκλική βεράντα, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την θέα αλλά και το γεύμα του. Η τιμή ανά διανυκτέρευση διαμορφώνεται στα 144 ευρώ.



Ξύλινο σπιτάκι στο Λιτόχωρο

Το ξύλινο σπιτάκι βρίσκεται στο Κτήμα Ιπποκρήνη όπου λειτουργεί και ο Ιππικός Σύλλογος "Olympus Horse Riding Cub". Προσφέρεται για όσους αναζητούν ηρεμία  αλλά και την επαφή με τη φύση και τα άλογα. Το κατάλυμα έχει θέα στον Όλυμπο και στη θάλασσα. Διαθέτει 20τ.μ. ενιαίου χώρου και σοφίτα, με κουζινάκι και  μπάνιο. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 3 άτομα, με την τιμή ανά βραδιά να είναι στα 100 ευρώ.