Skip to main content

Βόρεια Ελλάδα: Προορισμοί για να πάρετε τα βουνά το… καλοκαίρι (φωτο)

Επιλογές για όσους αγαπούν τη φύση και την ηρεμία σε Χαλκιδική, Άγιο Αθανάσιο, Βέροια και Πήλιο - Πόσο κοστίζουν, που θα τις βρείτε

Για κάποιους δεν νοούνται διακοπές αν δεν πατήσουν το πόδι τους σε νησί ή στην αγαπημένη των Θεσσαλονικέων και όχι μόνον, με τις ατέλειωτες παραλίες, Χαλκιδική.

Όταν όμως το τιτίβισμα των πουλιών αποτελεί το μοναδικό ήχο, μετά την πολύβουη καθημερινότητα, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, τότε μετά βίας περνά από το μυαλό η σεζλονγκ που είναι... ζωσμένη από τον καυτό ήλιο σε κάποια παραλία. Όταν κάτω από τη σκιά ενός θεόρατου πλάτανου, η νιρβάνα δεν μοιάζει πλέον με άπιαστο όνειρο, τότε οι νησιώτικες διακοπές μπορούν, γιατί όχι, να περιμένουν για το επόμενο καλοκαίρι.

Η Voria.gr, ανακάλυψε μέσα από ιστοσελίδες ενοικίασης καταλυμάτων, μικρούς επίγειους, καταπράσινους, ορεινούς παραδείσους σε Χαλκιδική, Άγιο Αθανάσιο, Βέροια και Πήλιο και σας τους παρουσιάζει. Οι τιμές είναι ενδεικτικές και αφορούν το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Αγροτόσπιτα με θέα το ατελείωτο... πράσινο

Χαλκιδική δεν είναι μόνο παραλίες αλλά και ορεινοί προορισμοί που αποτελούν την τέλεια λύση για τον Αύγουστο που ο υδράργυρος, και δη τις ημέρες που διανύουμε, ανεβαίνει στα ύψη.

Στη Μεγάλη Παναγία, σε ένα αγροτόσπιτο, περιτριγυρισμένο από ατελείωτο πράσινο η χαλάρωση μπορεί να είναι ιδιαίτερα δροσερή και να σας κάνει να αισθανθείτε πως είστε για λίγο πρωταγωνιστές, στο σήριαλ της δεκαετίας του ´70 «Το μικρό σπίτι στο λιβάδι». Το αγροτόσπιτο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι επτά άτομα, διαθέτει τρία υπνοδωμάτια και η τιμή ανά διανυκτέρευση είναι στα 167 ευρώ. Αν θελήσετε να κάνετε μια βουτιά, η θάλασσα απέχει 16 χλμ.

Στο χωριό Άγιος Παύλος ένα ακόμη αγροτόσπιτο μπορεί να αποτελέσει έναν πρώτης τάξεως καλοκαιρινό προορισμό. Μπορεί να φιλοξενήσει έως τέσσερις επισκέπτες ενώ η τιμή ανά διανυκτέρευση είναι στα 72 ευρώ. Διαθέτει μια αυλή γεμάτη με ελαιόδεντρα, ιδανικό για όσους αναζητούν ηρεμία. Το κατάλυμα απέχει 3 χλμ από την παραλία.

Σε απόσταση 23 χλμ από το Σέλι και 14 χλμ από το μουσείο της Βεργίνας, βρίσκεται πετρόκτιστη εξοχική κατοικία που μπορεί να φιλοξενήσει τρεις επισκέπτες. Για όσους αγαπούν τη φύση θα προσφέρει μια ανάπαυλα ηρεμίας. Η τιμή ανά διανυκτέρευση είναι στα 78 ευρώ.



Στο Ταγοροχώρι, 4 χλμ από τη Βέροια βρίσκεται ξυλόσπιτο που μπορεί μα φιλοξενήσει 4 επισκέπτες και διαθέτει δυο υπνοδωμάτια. Μάλιστα το κατάλυμα διαθέτει και πισίνα. Η τιμή άμα διανυκτέρευση είναι στα 90 ευρώ.

Στον παλιό Άγιο Αθανάσιο πετρόκτιστη μεζονέτα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι επτά επισκέπτες. Οι επισκέπτες μπορούν να χαρούν τις ομορφιές του Αγίου Αθανασίου και να εξερευνήσουν την γύρω περιοχή. Ένα χωριό που μπορεί να αποτελέσει για τους λάτρεις της φύσης και καλοκαιρινό ορμητήριο πέρα από έναν δημοφιλή χειμερινό προορισμό. Η τιμή ανά διανυκτέρευση είναι στα 167 ευρώ.



Στα χωριουδάκια του Πηλίου, μια ανάσα απ’ το Αιγαίο, οι τουρίστες μπορούν να χαρούν τόσο το βουνό, όσο και τη θάλασσα, αλλά και τα φημισμένα τσιπουράδικα του Βόλου. Δυο χιλιόμετρα από την Πορταριά, σαλέ μπορεί να αποτελέσει το ησυχαστήριο των καλοκαιρινών διακοπών. Μπορεί να φιλοξενήσει πέντε επισκέπτες καθώς διαθέτει δυο κρεβατοκάμαρες, ενώ για όσους αγαπούν το μπάρμπεκιου δίνεται η δυνατότητα να το γευτούν καθώς διαθέτει πέτρινη ψησταριά. Η τιμή ανά διανυκτέρευση είναι στα 110 ευρώ.