Skip to main content

Βορίδης: Δεν υπάρχει πρόβλημα σε υπηρεσίες Δημοσίου από τις απουσίες λόγω Όμικρον

Ο υπουργός σημείωσε πως θα επιβληθεί το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών - «Πρόκειται για σωστό μέτρο».

Δεν υπάρχει πρόβλημα στις υπηρεσίες του Δημοσίου απο απουσίες υπαλλήλων εξ αιτίας της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Ξεκαθάρισε ότι θα επιβληθεί το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών. Σημείωσε μάλιστα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι πρόκειται για σωστό μέτρο καθώς οι σοβαρές νοσήσεις αφορούν κυρίως τη συγκεκριμένη ομάδα πολιτών.

Σχετικά με τις αναστολές εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, δήλωσε ότι ισχύουν μέχρι τις 31 Μαρτίου και θα πρέπει να ληφθεί απόφση για το τί θα γίνει στη συνεχεια.

Τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας συζητά να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους εργαζομενους προκειμένου να προσληφθούν σε υγειονομική υπηρεσία, λέγοντας ότι για ορισμένα επαγγέλματα υγειονομικού ενδιαφέροντος υπάρχουν και συγκεκριμένες υγειονομικές υποθέσεις.

Ο κ. Βορίδης ότι αυτό είναι ένα μέτρο που θα πρέπει να αποφασισει το ερχόμενο διάστημα το υπουργείο Υγείας και το υπουργειο Εσωτερικών απο την πλευρά του θα πρεπει να διασφαλίσει ότι δε θα υπαρξει διαταραχή υηρεσίας.

Έκανε μάλιστα γνωστό ότι τα δύο υπουργεία έχουν ήδη συζητήσει το ζήτημα και απο κοινού θα δουν το νομικό πλαίσιο.