Skip to main content

Βορίδης: Καταλύτης ο γραπτός διαγωνισμός στο ΑΣΕΠ

Ο κ. Βορίδης διευκρίνισε πως πέραν της μοριοδότησης των τυπικών προσόντων, καταλύτης θεωρείται ο γραπτός διαγωνισμός των υποψήφιων.

Για τις ριζικές αλλαγές που επιφέρει το νέο νομοσχέδιο του ΑΣΕΠ στον εκσυγχρονισμό του ελληνικού Δημοσίου μίλησε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Βορίδης διευκρίνισε πως πέραν της μοριοδότησης των τυπικών προσόντων, καταλύτης θεωρείται ο γραπτός διαγωνισμός στον οποίο συμμετέχουν οι υποψήφιοι για την κάλυψη θέσεων.

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόβλεψη που έχει συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο μοριοδότηση του πτυχίου χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν ο βαθμός, ο κ. Βορίδης διευκρίνισε πως μια τέτοια επιλογή θα ήταν ανέφικτη καθώς υπάρχουν διαφοροποιήσεις που σχετίζονται με τις ίδιες τις σχολές «για παράδειγμα το 7 της Χ σχολής δεν είναι ίδιο με το 7 της Ψ σχολής γιατί υπάρχουν διαφορετικά κριτήρια βαθμολόγησης από τις ίδιες τις σχολές», ωστόσο όπως πρόσθεσε ακόμα και αν λαμβάνονταν υπόψιν ο βαθμός του πτυχίου η διαφορά θα ήταν οριακή.

Υπογράμμισε πάντως πως οι γραπτές εξετάσεις βαθμολογούνται με 100 μόρια.

Αναφορικά με τα όσα δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης πως ο ρόλος του ως Υπουργού Εσωτερικών είναι να οργανώσει τα ακροδεξιά στοιχεία της ομογένειας προκειμένου να επανεκλεγεί η ΝΔ, ο κ. Βορίδης τόνισε πως ο νόμος που ψηφίστηκε και από τον ΣΥΡΙΖΑ προϋποθέτει την οργάνωση της διαδικασίας και αυτό είναι έργο που θα το ολοκληρώσει το υπουργείο Εσωτερικών.

«Τώρα τι θα ψηφίσουν οι απόδημοι εγώ δεν το γνωρίζω, ενδεχομένως να το γνωρίζει ο κ. Πολάκης» σχολίασε δηκτικά ο Υπουργός.

Ερωτηθείς για τον τρόπο που πολιτεύεται η αξιωματική αντιπολίτευση, χαρακτήρισε δομικό το πρόβλημα της και είπε πως βρίσκεται σε αμηχανία καθώς, ενώ το αφήγημα της υπέρ των φτωχοποιημένων στρωμάτων δεν πείθει, εκείνοι επιμένουν σε αυτή την ιδεολογική πλατφόρμα με το φόβο της αυτοκατάργησης. Μάλιστα τόνισε πως οι επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ, δεν δικαιολογούνται αφού εκπρόσωποι του φιλοξενούνται καθημερινά στους τηλεοπτικούς δέκτες και έντυπα στηρίζουν την πολιτική του.

Τέλος, σχολιάζοντας τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, ανέφερε πως παγίως η ΝΔ διατηρεί τις δυνάμεις που κατέγραψε στις τελευταίες εκλογές σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει χάσει 10 μονάδες από τότε, εκτιμώντας πως η διατήρηση των ποσοστών οφείλεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση κάνει τα απλά και φυσιολογικά πράγματα που η ελληνική κοινωνία ζήτησε να γίνουν πράξη.