Skip to main content

Βορίδης: Σήμερα ο Τσίπρας ήταν ο Καμμένος στα καλύτερά του

Με τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ παρομοίασε τα λεγόμενα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Ακούγοντας σήμερα τον κ. Τσίπρα, μου ήρθε στο μυαλό ο Πάνος Καμμένος», απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ: «Θυμάστε τον συγκυβερνήτη σας, ο οποίος ερχόταν εδώ και ανέπτυσσε κάτι θεωρίες για σκάνδαλα, όλο κάτι αποκάλυπτε συγκλονιστικά πράγματα που συνέβαιναν, όλο κάτι εικασίες, όλο κάτι υποθέσεις, που όμως τελικά, τίποτα πουθενά δεν κατέληγε; Ε, αυτή ήταν η ομιλία του κ. Τσίπρα σήμερα. "Η εταιρεία, που την πήρατε', "την απευθείας ανάθεση που κάνατε", διάφορα σκάνδαλα, χωρίς κανένα στοιχείο. Πάνος Καμμένος στα καλύτερά του!».

Ο Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε και στην προαναγγελία του κ. Τσίπρα ότι θα ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη λειτουργία της δημοκρατίας. «Μας είπε ότι θα κάνει και θέμα προ ημερησίας διατάξεως. Ποιο; Το θέμα δημοκρατίας. Μας είπε ότι υπάρχει θεσμικό έλλειμμα. Γιατί υπάρχει θεσμικό έλλειμμα; γιατί μας είπε ότι καταθέτουμε πολλές τροπολογίες, ενόψει πέρατος του κοινοβουλευτικού έτους. Αλλά είμαστε εδώ νομίζω, όλοι μαζί όταν ερχόντουσαν οι διακοσάρες και οι τρακοσάρες τροπολογιών, οι δικές σας, στο τέλος του χρόνου. Δεν υπήρχε τότε έλλειμμα δημοκρατίας;».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απάντησε και στην αναφορά του κ. Τσίπρα για την διακοπή της συνεργασίας της δημοσιογράφου κ. Κρυστάλλη με το μέσο στο οποίο εργαζόταν επειδή δυσαρέστησε την κυβέρνηση ένα ρεπορτάζ της. «Αυτό λοιπόν, αναδεικνύεται ως ζήτημα δημοκρατίας, χωρίς να έχει υπάρξει οποιοδήποτε στοιχείο ότι υπάρχει κυβερνητική παρέμβαση για τη διακοπή της συνεργασίας της κ. Κρυστάλλη. Κανείς δεν μας το έχει πει αυτό. Αυτό είναι εικασία. Εάν η κ. Κρυστάλλη, δεν τα βρήκε με το Μέσο στο οποίο εργαζόταν, για την πολιτική του γραμμή, για την άποψή του, για τη συνεργασία τους, για οτιδήποτε, αυτό είναι ζήτημα του Μέσου και της δημοσιογράφου. Η κυβέρνηση πως εμπλέκεται; Αλλά τόσο ευαίσθητος ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του! Να θυμίσω για ποια κυβέρνηση μιλάμε. Μιλάμε για την κυβέρνηση της χειραγώγησης του τηλεοπτικού πεδίου, μιλάμε για την κυβέρνηση της άδειας με βοσκοτόπια, μιλάμε για την κυβέρνηση του Καλογρίτσα και των 2 εκατομμυρίων για να γίνει Συριζοκάναλο. Μιλάμε για την κυβέρνηση της ΕΡΤ, της Ακριβοπούλου και του Καψώχα! Μιλάμε γι΄αυτή την κυβέρνηση και κυρίως για την κυβέρνηση της σκευωρίας Novartis που έρχεται να πει ότι θα βάλει θέμα δημοκρατίας στη Νέα Δημοκρατία!», είπε ο Μάκης Βορίδης και πρόσθεσε ότι αυτό το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας θα είναι «ακόμη μια αυτοκτονική απόφαση» και μακάρι να προξενήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μια τέτοια συζήτηση για τη δημοκρατία, «για να θυμηθούμε τα πεπραγμένα του».

Απαντώντας σε όσα είπε ο κ. Τσίπρας για την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας και το ΤΕΕ, ο Μάκης Βορίδης είπε ότι επιχειρείται διαστρέβλωση αν και η τροπολογία αφορά το θέμα του ποιος κρίνει την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων, δηλαδή αν θα την κρίνουν τα επιμελητήρια ή αν θα κριθεί από επιτροπή του υπουργείου Παιδείας. «Η τροπολογία είναι αυτό και μάλιστα έρχεται προκειμένου να καλύψει αυτό που εσείς δεν θέλατε να αντιμετωπίσετε και μας το κληροδοτήσατε ως πρόβλημα δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προειδοποιήσει πως θα ακολουθήσει διαδικασία ελέγχου και καταλογισμού διότι δεν υπάρχει απόκριση στις αιτήσεις αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων», είπε ο κ. Βορίδης και τόνισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα ισοτιμίας παρά μόνο ένας μηχανισμός που διαφοροποιεί το σημείο κρίσης, προκειμένου να βγαίνει η απόφαση.

Καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει στην ομιλία του ότι οι ενισχύσεις που κατατέθηκαν στους λογαριασμούς των αγροτών δεν ήταν πλήρεις, ο υπουργός ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα ότι:

-σήμερα πληρώθηκαν άλλα 70 εκατομμύρια και επομένως έχει καταβληθεί το σύνολο των ενισχύσεων.

-θα καταβληθεί και η εξισωτική αποζημίωση στις 24/12, δηλαδή ποσό 248 εκατομμύρια ευρώ.

-θα καταβληθεί και το Μέτρο για την ενίσχυση του ελαιολάδου των παραγωγών, 126 εκατομμύρια, στις 24/12.

-μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έχουν πληρωθεί άλλα 7 εκατομμύρια για τις λαϊκές και 37 εκατομμύρια για την ελιά καλαμών, την ανοιξιάτικη πατάτα, το πρώιμο καρπούζι, τα οπωροκηπευτικά Κρήτης θερμοκηπίου.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και εξήγησε ότι με αυτή δίνεται η δυνατότητα να παίρνουν τα μέτρα ενίσχυσης οι Έλληνες παραγωγοί, χωρίς να προσκομίζουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. «Είναι μια δίκαιη ρύθμιση διότι στόχος της ενίσχυσης είναι η παραγωγική στήριξη και πρέπει οι παραγωγοί να μπορέσουν να αντισταθμίσουν τη ζημία που είχαν από τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό», είπε ο κ. Βορίδης και αναρωτήθηκε πως θα τοποθετηθούν όσοι κόπτονται για το αγροτικό εισόδημα.